Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Judith 13:55, 11 cze 2025

Nie sądziłam, że to powiem, ale chciałabym ze dwa dni bez deszczu . Mus opryskać rozchodniki na grzyba oraz jeden z berberysów, bo żrą go jakieś gąsienice... Masakra. Nie wiem, co to za dziady, a odkryłam to, gdy połowa gałązek (a konkretnie liści na nich) została zeżarta .
Nie żebym na deszcz narzekała, dzięki niemu mam bujnie, ale dwa dni przerwy bardzo poproszę .

A tymczasem chłonę ogród i uwieczniam. Odkrywam kolejne ustawienia aparatu i baaardzo powoli się uczę cykać .

mrokasia 15:09, 11 cze 2025

He he he, zastanawiałam kiedy przyjdzie ten moment, gdy powiesz że masz już dosyć deszczu .
Ja mam to samo, przydałyby się ze dwa-trzy suche dni by przyciąć i opryskać rośliny. U mnie trawnik ma grzyba .
DariaB 15:32, 11 cze 2025

Judith cudowne foty! Stan katatonii rozumiem, przeżyłam ją w poniedziałek 2 czerwca. U mnie też ciągle pada, dobrze, że bywają też słoneczne dni. U mnie coś zżera trzcinniki, już drugi rok z rzędu są brązowe.
Kasya 16:05, 11 cze 2025

Calkiem dobrze ci idzie to focenie

I strasznie nowoczesnie przy tym muzeum
Dawno nie bylam w okolicy
Judith 10:53, 12 cze 2025

mrokasia napisał(a)
He he he, zastanawiałam kiedy przyjdzie ten moment, gdy powiesz że masz już dosyć deszczu .
Ja mam to samo, przydałyby się ze dwa-trzy suche dni by przyciąć i opryskać rośliny. U mnie trawnik ma grzyba .

Dosyć to nie mam, chwili przerwy potrzebuję . To chyba dzisiaj jest ten dzień .
Judith 11:03, 12 cze 2025

DariaB napisał(a)
Judith cudowne foty! Stan katatonii rozumiem, przeżyłam ją w poniedziałek 2 czerwca. U mnie też ciągle pada, dobrze, że bywają też słoneczne dni. U mnie coś zżera trzcinniki, już drugi rok z rzędu są brązowe.

Najgorsza jest chyba całkowita utrata poczucia sensu działania…

Dziękuję za miłe słowo o fotkach .
Słońce bywa u nas właściwie codziennie, a deszcz nie pada non stop. Takie fale przechodzą, świetnie podlewaj ogród, ale ich częstotliwość uniemożliwia prace typu pryskanie czy przycinanie. Ale chyba dzisiaj się uda .
Trzcinniki na pewno coś zżera? Może to rdza? Ona lubi trzcinniki.
Judith 11:07, 12 cze 2025

Kasya napisał(a)
Calkiem dobrze ci idzie to focenie

I strasznie nowoczesnie przy tym muzeum
Dawno nie bylam w okolicy

Dziękuję, Kasya .

Wspaniała przestrzeń jest wokół MSN - nie tylko piękne rabaty przed, ale cały plac centralny przed pałacem kultury po rewitalizacji. Koniecznie się wybierz! .
DariaB 13:29, 12 cze 2025

Judith napisał(a)

Najgorsza jest chyba całkowita utrata poczucia sensu działania…

Dziękuję za miłe słowo o fotkach .
Słońce bywa u nas właściwie codziennie, a deszcz nie pada non stop. Takie fale przechodzą, świetnie podlewaj ogród, ale ich częstotliwość uniemożliwia prace typu pryskanie czy przycinanie. Ale chyba dzisiaj się uda .
Trzcinniki na pewno coś zżera? Może to rdza? Ona lubi trzcinniki.

Nie wiem co z tym trzcinnikiem, mszyca go oblazła, wygląda beznadziejnie.
mrokasia 20:53, 12 cze 2025

No i co? Pryskałaś? Ja obleciałam trawnik .