Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

TAR 11:32, 02 wrz 2026

no nie poradze na to
Basieksp 11:45, 02 wrz 2026

Na Pomorzu hortki też się kładą U mnie anabelki, wyglądają beznadziejnie w tym roku. Ale tylko anabelki. Czytam, może ta ilość słońca ma znaczenie, bo te moje po południu mają półcień, a one lubią trochę więcej słońca, niż inne hortensje, tak myślę? Za to dębolistna ma jeden mizerny kwiatek w tym roku, ale tym się nie przejmuję, bo i tak czekam na jej przebarwienia liści
Judith 12:15, 02 wrz 2026

TAR napisał(a)
no nie poradze na to

Ty się tylko ciesz
Judith 12:38, 02 wrz 2026

Basieksp napisał(a)
Na Pomorzu hortki też się kładą U mnie anabelki, wyglądają beznadziejnie w tym roku. Ale tylko anabelki. Czytam, może ta ilość słońca ma znaczenie, bo te moje po południu mają półcień, a one lubią trochę więcej słońca, niż inne hortensje, tak myślę? Za to dębolistna ma jeden mizerny kwiatek w tym roku, ale tym się nie przejmuję, bo i tak czekam na jej przebarwienia liści

Anabelki lubią zdecydowanie mniej słońca niż bukietowe. Strong się u mnie nie kładą. Pochylają się pod wpływem deszczu, ale nie leżą plackiem na ziemi. Wprawdzie ja stosuje gumy jako podpory, ale i bez gum nie leżały plackiem, jak niektóre bukietowe, np. Polar bear.
Pewnie masz zwykłe Anabelki.
TAR 12:48, 02 wrz 2026

Judith napisał(a)

Ty się tylko ciesz

tiaaa, jeden choc problem mniej
DariaB 15:31, 02 wrz 2026

Judith ale bujność u Ciebie, prze cudnie ogród w tym roku wygląda, jest już taki mocno dopieszczony.
Judith 08:27, 03 wrz 2026

DariaB napisał(a)
Judith ale bujność u Ciebie, prze cudnie ogród w tym roku wygląda, jest już taki mocno dopieszczony.

Padało czasem to i bujność jest . Pierwszy taki sezon od lat!
Dziękuję .