Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Judith 19:06, 28 kwi 2022

Martka, No to niezła zaskoczka
Mirka 20:03, 28 kwi 2022

Judith napisał(a)
Ekhm… czy EE mogą być żółte?!

Judith ja bym była bardzo zadowolona jak by u mnie tak pięknie zakwitły
Takie jakieś marne cebule kupiłam że jestem zawiedziona kwitnieniem
Judith 20:20, 28 kwi 2022

Pierwsze wizyty w szkółkach za mną .
Pierwszy raz byłam tamże tak wcześnie. Z uwagi na porę roku - szału nie ma. Niewiele jest roślin, na których można oko zawiesić. No ale z pustymi rękami nie wyszłam, co oczywiste .
Trzy cisy na słoneczną rabatkę kupione (zgodnie z Waszymi sugestiami, by dodać zimozielone ), miejscówki naszykowane zgodnie z radą Wioli. Pięć miodunek na dziką a pustawą rabatę (będzie plama ), poziomki do towarzystwa krzaczków porzeczki i agrestu (bardziej dla ozdoby niż owoców ), begonie jak co roku do donicy (poczekają jeszcze w garażu, choć obstawiam, ze mrozów już nie będzie. I trzmielina Golden Princess na żwirowe koło jako koleżanka trzech innych.
No. Jutro akcja sadzenie .
Judith 20:23, 28 kwi 2022

Mirka napisał(a)
Judith ja bym była bardzo zadowolona jak by u mnie tak pięknie zakwitły
Takie jakieś marne cebule kupiłam że jestem zawiedziona kwitnieniem

Mirka, nie narzekam . Każdy tulipan jets u mnie mile widzialny. Ale zdziwienie jest ogromne, bo nie słyszałam, by EE miały taki kolor. Pytanie zatem - czy to w ogóle są EE? Z EE maja tylko kształt .
Rojodziejowa 20:50, 28 kwi 2022

No faktycznie kolor zaskakujący
Poszły z trendy tegoroczne i się zażółciły
Alija 20:52, 28 kwi 2022

Białe piękne i żółte piękne. Tulipany lubią płatać figle, przynajmniej u mnie, czasem z mojej winy, bo coś pomylę.
Gruszka_na_w... 21:01, 28 kwi 2022

Te tulipanki pewnie są jakąś inną odmianą, ale świetnie się dopełniają z EE.
Relację z akcji sadzenia obejrzę i poczytam z wielką przyjemnością. U mnie już się raczej takie nie trafiają.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
DariaB 21:02, 28 kwi 2022

Niby nic w szkółce nie było a zakupy nawet nawet a te żółte tulipanki pierwszy rok kwitną?
olciamanolcia 21:44, 28 kwi 2022

Martka napisał(a)

OMG! Judith, właśnie mi uświadomiłaś, że ja też mam żółte!!! Cytrynka jak nic. A tak bardzo pragnęłam kremu. Mało tego, rabata, z której ruszyły na podbój świata róże Piano, uparła się na czerwień. Do cytrynowych, jak się okazało, Emperorów dołączyłam tu i ówdzie tulipan blady róż i co? Zaskoczył mnie najczerwieńszą czerwienią! Judith, może chcesz czerwone tulipany?

. O Mamunciu ja dziś zaglądałam w moje wytloczki i już widzę jednego malinowego .. a miały byc odcienie różu biel i czerń
Martka nie strasz
Judith 21:56, 28 kwi 2022

DariaB napisał(a)
Niby nic w szkółce nie było a zakupy nawet nawet a te żółte tulipanki pierwszy rok kwitną?

Nie, no było wszystkiego sporo, ale na takim etapie rozwoju, ze nie ma czym zachwycać .