Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Basieksp 13:03, 12 wrz 2023

Sporo zrobionych założeń Fajne są takie listy, rzadko, ale w zeszłym roku taką sobie zrobiłam, zapomniałem o niej, potem trafiłam na nią przez przypadek i nawet sporo rzeczy było zrobionychA na koniec jeden punkt bym jeszcze dopisała, " cieszyć się, odpoczywać i relaksować ogrodem "
Judith 13:45, 12 wrz 2023

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Długa ta lista była. Odhaczonych punktów mnóstwo. Jest się z czego cieszyć.
Zostawiam podziw dla różowych begonii w donicach. Ślicznie wyglądają.
Sporo nowych nasadzeń poczyniłaś. Oby dobrze się zaaklimatyzowały i rosły ku chwale ogrodu.
Poranna rosa ma cudowny wpływ na Twój ogród.

Zimową porą człowiek siedzi i knuje, a potem realizuje . A żeby nie zapomnieć - zawczasu zapisuje .
Sporo nasadzeń, to fakt, ale wciąż na obsadzanych w tym roku rabatach są miejsca do obsadzenia . Powoli realizuję wizję buszu .
Judith 13:50, 12 wrz 2023

LIDKA napisał(a)

To pomyśl Judith że ja amm takich 5 dni a czasem i sobote. Praca do 10-18 plus dojazdy. ratuje mnie to że mało komarów jest już 2 rok i od 19.00 do zmierzchu coś tam zrobię.

jak mam wolny dzień to czasem nie wiem w co łapy włożyć.

No wiem, Lidka... Jak już kiedyś pisałam - Twoja praca wymaga obecności na miejscu, moja - zupełnie nie. Konieczność tłuczenia się komunikacją podmiejską, a następnie miejską, gdy w biurze i tak mam spotkania tylko na Teamsach, jest frustrująca.

Komarów u mnie tez nie ma i to jest super ekstra czad! Można wieczorem posiedzieć w ogrodzie i napawać się widokami, co nie? A pogoda sprzyja .
Judith 13:51, 12 wrz 2023

Mary napisał(a)
Umycie kostki. O! Na mojej liście (w głowie) też jest taki punkt. Jeszcze nie wiem jak się do tego zabrać.
Jest też umycie dachu. Do tego jeszcze bardziej nie wiem. Chyba jakąś firmę muszę znaleźć. Ale jak to zrobić, gdy woda z dachu odprowadzana jest do studzienek rozsączających, więc użyta chemia tam popłynie, a bez chemia to się chyba nie da umyć.
Chyba zostawię ten punkt na przyszły rok.

Ja wiem jak się zabrać - w tym celu specjalnie została zakupiona myjka ciśnieniowa . I tak se leży od 2 lat . Jedynie taras w zeszłym roku został umyty .
Judith 13:52, 12 wrz 2023

Muszelka napisał(a)
Mary, bez chemii można umyć myjką wysokociśnieniową. Ale czy tak myje się również dachy? Hmmm...

Niom. Problem w tym, że dużo wody się marnuje i mam z tym mentalny problem...
Judith 13:53, 12 wrz 2023

Gosialuk napisał(a)
Judith gratuluję wykonania tyłu punktów z listy.
Mi to nigdy nie wychodzi i tu mam na myśli i listy i ich realizację.

Dziękuję
Judith 13:56, 12 wrz 2023

Magara napisał(a)
Listy uwielbiam, wykreślanie punkcików jeszcze bardziej
Masz wielkie sukcesy

No masz! A ja zupełnie nielistowa jestem . Nie robię listy zadań, bo ogólnie mam bardzo luźne podejście do rzeczywistości . Wyjątkiem jest praca zarobkowa, gdy sporo tematów się nawarstwia.
Ta lista powstała, by pomysły mi nie umknęły. Już nie raz się zdarzyło, że zaczynałam planować jakąś rabatę i uświadamiałam sobie, że już ją kiedyś planowałam i zapomniałam o tym .
Judith 13:56, 12 wrz 2023

Kordina napisał(a)
Chyba zacznę robić listy wsteczne i zobaczę co wyszło z planów, moje były w głowie zawsze mogę trochę zamataczyć albo ując i dodać, ładniej brzmi

Judith 13:58, 12 wrz 2023

Basieksp napisał(a)
Sporo zrobionych założeń Fajne są takie listy, rzadko, ale w zeszłym roku taką sobie zrobiłam, zapomniałem o niej, potem trafiłam na nią przez przypadek i nawet sporo rzeczy było zrobionychA na koniec jeden punkt bym jeszcze dopisała, " cieszyć się, odpoczywać i relaksować ogrodem "

Gdzieś tam w głowie te plany tkwią, jednak czasem umykają .

Ostatni punkt mam wpisany na stałe .
edi75 14:05, 12 wrz 2023

Judith bardzo dużo wykonane z listy