Przypomniałam sobie o luźnym spisie zadań na ten sezon i postanowiłam bez napinki sprawdzić, co udało się zrealizować.
Sporo się udało
Spis prac (poczyniony w dniu 16 stycznia, skopiowany ze strony 576):
1. dokończenie budowy szopki (mąż) - ZROBIONE (zostało dokończenie ocieplenia, na dniach)
2. zrobienie mebli na taras (mąż) - ZROBIONE
3. umycie kostki (prace przeniesione z zeszłego roku) - NIE ZROBIONE, mam opory przed laniem tak dużej ilości wody...
4. urządzenie ganku altanki (nowe fotele i stolik wymagają oprawy ) - NIE ZROBIONE
5. instalacja pompy ciepła (firma) - ZROBIONE
6. urządzenie przygotowanej już rabaty z ciurkadełkiem - ZROBIONE, acz w miejsce ciurkadełka przyszła misa, dodatkowo rabata jest w tej chwili powiększana dwukrotnie

7. przesadzenie 5 thuj pod ogrodzenie - NIE ZROBIONE, może jeszcze, ale bez napinki
8. urządzenie rabaty na miejscu po przesadzonych thujach - NIE ZROBIONE (patrz punkt wyżej

)
9. poszerzenie rabaty przy Pissardi oraz jej urządzenie - ZROBIONE
10. likwidacja pianki w trawniku (pozostałość po huśtawce dziecięcej) plus przeniesienie w to miejsce trawy zdjętej przy powiększaniu rabaty przy Pissardi - ZROBIONE
11. urządzenie miejsca przy wiatce, szopce in spe i kompostownikach (goła ziemia póki co) - ZROBIONE CZĘŚCIOWO
12. modyfikacja rabaty, z której usunięte zostały świerki conica - przesadzenie hortensji bobo w inne miejsce oraz posadzenie roślin proponowanych przez Andę - ZROBIONE acz ze zmienioną koncepcja na rośliny
13. rozważane - przesadzenie rododendronów z koła pod sosnami w miejsce po thujach (patrz punkt 5) - ZROBIONE acz rododendrony zostały przesadzone w miejsce z punktu powyżej

14. zmniejszenie połaci barwinkowej z dużego koła na rzecz rabaty trawiasto-kwietnej - ZROBIONE acz to proces na kilka lat

15. nieustające "dogęszczanie" i upiększanie rabat istniejących (ze szczególnym uwzględnieniem koła pod sosnami) - to punkt stały, coroczny, istnieje mglisty plan na to - ZROBIONE acz to proces
16. bieżąca pielęgnacja - to oczywiste
17. likwidacja dziwacznej ścieżki na rabacie powarzywnikowej (mąż) - ZROBIONE
18. usunięcie reszty płotku drewnianego przy rabacie powarzywnikowej i domknięcie jej obrzeżem betonowym (mąż) - ZROBIONE
19. malowanie bramy wjazdowej i furtki - ZROBIONE acz póki co tylko brama