Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Rojodziejowa 12:46, 07 sty 2024

Judith wszystkiego dobrego w Nowym Roku

Ależ tu się interesujących tematów pojawiło!
Trójeczka - moje ukochane radio ale do czasu zmian podyktowanych polityką.
Chwilę radia Nowy Świat słuchałam, ale przerzuciłam się na Spotify.

No i waga - ja jestem mniej więcej w połowie, bo już baryłka byłam okrutna . Od września się wzięłam. Dieta i ćwiczenia 2x w tygodniu. U mnie problemem nie była ilość, ale jakoś jedzenia i praktycznie brak nawadniania, bo potrafiłam wypić jedynie 3 latte dziennie i nic więcej.

Mnie się te przycięte dęby podobają! Takie trochę „koślawe” mogą fajnie wyglądać, jak się zazielenią
Judith 17:50, 07 sty 2024

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Świetny masz ten lasek. Lekkie ucywilizowanie bardzo mu służy. U mnie buro, ponuro i mżawka. Zero stopni na termometrze.
Justynka, dzięki za herbaciane polecajki.

Lasów wokół mam sporo, jadnak raczej ucywilizowane nie są, pewnie to szerokie przejście sprawia takie wrażenie . Ale nie, wręcz przeciwnie - to lasy pozostawione sobie i to chyba dobrze. Jak drzewo się przewróci po wichurze, to tak leży . Niektóre od lat .
Judith 17:52, 07 sty 2024

Gosialuk napisał(a)
Nie zostaje mi zatem nic innego jak spróbować. Na początek może tej wody z cytryną. Może potem pragnienie wody wzrośnie.
Tęsknię już za wiosną, ale takie widoki też mi się podobają o tej porze roku.

Śnieg to najlepsze co może dać nam zima . Kocham .
Judith 17:54, 07 sty 2024

LIDKA napisał(a)
Ja za tydzień zaczynam 3 miesięczny program odchudzający z trenerką. Ćwiczenia, zmiana nawyków żywieniowych.
Mam kłopot z piciem wody bo nie lubię.

Startuję z 74kg na 160 cm wzrostu.
trzymajcie kciuki.

W tamto lato schudłam w ogrodzie ale przysŁa zima i kg wróciły.

Jeśli nie lubisz wody, pij ją na raz, bez próby delektowania się. Nalane, wypite, bez rozsiadania się.
Judith 17:56, 07 sty 2024

Basieksp napisał(a)

Bardzo ładną masz okolicę ta woda, bajorko? fajnie wygląda

To staw w okolicznym prywatnym parku, a park z kolei jest w lesie .
Judith 17:56, 07 sty 2024

Helen napisał(a)

Lidka, a może spróbuj chodzić na długie spacery i mierz sobie kroki. To bardzo dobrze utrzymuje kondycję i poprawia kardio. Ja sobie na początku ubiegłego roku założyłam, że będę chodzić dziennie 12 tysięcy kroków, nie zawsze mi się udało, ale średnioroczna statystyka pokazuje 11,5 tysiąca kroków dziennie. Waga stoi a cukierków jem sporo

Łał! Świetny wynik!
Judith 18:03, 07 sty 2024

Rojodziejowa napisał(a)
Judith wszystkiego dobrego w Nowym Roku

Ależ tu się interesujących tematów pojawiło!
Trójeczka - moje ukochane radio ale do czasu zmian podyktowanych polityką.
Chwilę radia Nowy Świat słuchałam, ale przerzuciłam się na Spotify.

No i waga - ja jestem mniej więcej w połowie, bo już baryłka byłam okrutna . Od września się wzięłam. Dieta i ćwiczenia 2x w tygodniu. U mnie problemem nie była ilość, ale jakoś jedzenia i praktycznie brak nawadniania, bo potrafiłam wypić jedynie 3 latte dziennie i nic więcej.

Mnie się te przycięte dęby podobają! Takie trochę „koślawe” mogą fajnie wyglądać, jak się zazielenią

Asia, wiosenne przebudzenie?
W temacie dębów, to liczę, że po zazielenieniu stworzą zgrabną kulę . Najpóźniej w przyszłym roku .
I dla Ciebie wszystkiego dobrego .
ElzbietaFranka 23:49, 07 sty 2024

Judith też życzę wszystkiego dobrego. Oby nasze ogrody ładnie zakwitły, robactwo i choroby się nie panoszyły.

Zima jak jest śnieg też piękna. Teraz u mnie -11, ale to pod lasem zawsze o 2-3 stopnie więcej.

Też pije na czczo wodę z cytryną niekiedy dodaje miodu. Wieczorem napój robię dobrze jest pic odstany.

Co tu dużo mówić trzeba mniej jeść ograniczyć węglowodany, ale częściej i chodzić na spacery. Teraz tak nie chodzę bo pogoda była marna, ale potrafię przejść codziennie ok 11-12 tys kroków. Spała się ok 400 kcal to już jest coś.

Pozdrawiam
LIDKA 05:44, 08 sty 2024

Helen i Ela też lubię spacery.

Będę ćwiczyć. W pracy chodzę dużo ok 8 tys kroków ale są dni że i 13 tys zrobię. Praca z dojazdami 9-19 troche utrudnia dodatkowo spacer bo mam też dom i ogród. I inne obowiązki.

Judith
Twoje dęby będą piękne jak tylko puszczą liście. Masz z nimi mnóstwo roboty ale też charakter ogrodowi nadają zupełnie wyjątkowy. Nie ma tu drugiego takiego.
Mam jeden taki stary i olbrzymi dąb na sąsiedniej działce. Widze go z salonu i lubię się na niego pogapić.

Justyna Ty jak moja siostra. Też szczupaczek i nigdy nie siedzi.
Judith 12:57, 08 sty 2024

Trzmielina dla Marcina. Te krzaczki nie są przycinane po bokach, a od góry tylko trochę, bo w tym miejscu pasują mi wyższe. Ale można z nich uformować niziutki płotek.