Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród długi

Ogród długi

Joann 09:02, 23 cze 2024

sylwia_slomczewska napisał(a)
Piękna metamorfoza od 2021 do dzisiaj zrób kiedyś takie porównania jak było, a jest. Wtedy wszystkim szczęki opadną. Mega się zmieniło, zaglądam czasem, pisze rzadko bo czasu brak.

Dziękuję Sylwio sama nie wierzę, że mam taki ogród, a było to, co na pierwszych stronach. Niedoskonały jest, ale cieszy mnie niezmiernie

Wczoraj M przyciął tuje (zaczal się trochę angażować, jupi!). Wyczyściłam, ale nie wszystkie. Okropna robota. Zostały mi te na zdjęciach niżej, przy berberysach już wyczyszczone i sypnelam im nawozu (dopiero).

Anda 09:07, 23 cze 2024

Wypiękniał ogród, wypiękniał Pamiętam to jojczenie na początku A jednak praca się opłaciła i na dodatek M się angażuje i dopięłaś swego i kurnik przeniesiony
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Marcin89 09:43, 23 cze 2024

Tak w nawiązaniu do słów Ewy. Jak ja Ciebie rozumiem Joanna U kogoś zawsze mi się bardziej podoba niż u siebie (a w czasie prac różnych, ile niespodzianek po drodze). Tak samo rozumiem temat kurnika. Mój budynek gospodarczy jest bardzo blisko domu i ma wejścia nie tam, gdzie trzeba. Jak ja bym chciał go przenieść albo wyburzyć. Ale nie da się, potrzebujemy go równie bardzo, jak nie lubimy. Paradoks

Ale wiem, że z pomocą fajnych osób, kiedyś nie będzie szpecił, a stanie się częścią ogrodu

Marcin89 09:48, 23 cze 2024

Joann napisał(a)
A wracając do ogrodu, mi także się podoba Nie wiem do końca jak było w wcześniej, ale teraz jest ładnie, w moim guście.

Pewnie już pisałaś kiedyś, ale jakoś nie trafiłem. Co to za drzewka na zdjęciu?
Joann 10:05, 23 cze 2024

Anda napisał(a)
Wypiękniał ogród, wypiękniał Pamiętam to jojczenie na początku A jednak praca się opłaciła i na dodatek M się angażuje i dopięłaś swego i kurnik przeniesiony

Ewciu, miałaś w tym swój udział ❤ wtedy wydawało mi się to niemożliwe, nie do przeskoczenia! M, choć nie przyzna, też widzi na pewno, że wszystko lepiej wygląda. A i jego kurki też zadowolone, bo mają cień pod brzozami
Joann 10:09, 23 cze 2024

Marcin89 napisał(a)
Tak w nawiązaniu do słów Ewy. Jak ja Ciebie rozumiem Joanna U kogoś zawsze mi się bardziej podoba niż u siebie (a w czasie prac różnych, ile niespodzianek po drodze). Tak samo rozumiem temat kurnika. Mój budynek gospodarczy jest bardzo blisko domu i ma wejścia nie tam, gdzie trzeba. Jak ja bym chciał go przenieść albo wyburzyć. Ale nie da się, potrzebujemy go równie bardzo, jak nie lubimy. Paradoks

Ale wiem, że z pomocą fajnych osób, kiedyś nie będzie szpecił, a stanie się częścią ogrodu

Marcin, to już taka nasza natura nasza ale pocieszajmy się, że każde poczynania na pewno upiększa nasze ogrody, nie odwrotnie. Może kiedyś usiądziemy i powiemy: tak, to jest to

Ja na pewno, bezwzględnie pomalowałabym Twój budynek na czarno. I nie zastanawiaj się dlugo. To jedyny kolor, który sprawi, że będzie on "w cieniu" ogrodu
Joann 10:10, 23 cze 2024

Marcin89 napisał(a)
A wracając do ogrodu, mi także się podoba Nie wiem do końca jak było w wcześniej, ale teraz jest ładnie, w moim guście.

Pewnie już pisałaś kiedyś, ale jakoś nie trafiłem. Co to za drzewka na zdjęciu?

Dziękuję na rabacie rosną graby, cięte bardzo krótko.
Marcin89 10:13, 23 cze 2024

Joann napisał(a)

Dziękuję na rabacie rosną graby, cięte bardzo krótko.
Czyli moje ukochane graby. Czyżby Frans Fontaine?
Joann 10:16, 23 cze 2024

Nie, fastigiata
An_na 11:17, 23 cze 2024

Przyszłam do Twojego wątku kiedyś, na początku i już zostałam
Z przyjemnością patrzyłam na metamorfozę
Joann, kawał dobrej roboty, brawo