Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród długi

Ogród długi

Patrycja_KG_Lu 15:28, 08 lip 2024

Joann napisał(a)
To miskant Gracillimus, rosną tam trzy sztuki, ale nierównomiernie. On jeden taki wybujaly. Już dwa razy podlewałam te mniejsze gnojowka ze skrzypu, ale raczej go nie dogonią.

Dzięki planuje właśnie zakupić go. A dołki tak samo szykowałaś tym słabszym?
LIDKA 16:00, 08 lip 2024

Mam 10 gracków. 3 rosły jak szalone a warunki te same, w zakwitły zeszłej jesieni i te 3 miały takie inne miotełki. to chyba są grazielle. przesadziłam je i podzieliłam. podzieliłam też gracki i znowu też te inne szybciej rosną.
Moje z lokalnej szkółki ale paszporty miały od słowińśkich.

może u Ciebie Joann jest tak samo.
ajka 22:33, 08 lip 2024

Ależ wymuskane u Ciebie, mój ogród mnie pokonoje, wciąż za duży, nie nadążam. Na okrągło jest coś do zrobienia. Warzywnik cudny, pomidorów zazdroszczę, piękne masz.
U mnie też w telefonie tylko ogród A kiedyś z teściowej się śmiałam, że zdjęcia kwiatków tylko robi Masz ci los ...
Joann 09:07, 11 lip 2024

Patrycja_KG_Lu napisał(a)

Dzięki planuje właśnie zakupić go. A dołki tak samo szykowałaś tym słabszym?

No właśnie tak. Denerwuje mnie, że nie rosną jednakowo.
Joann 09:08, 11 lip 2024

LIDKA napisał(a)
Mam 10 gracków. 3 rosły jak szalone a warunki te same, w zakwitły zeszłej jesieni i te 3 miały takie inne miotełki. to chyba są grazielle. przesadziłam je i podzieliłam. podzieliłam też gracki i znowu też te inne szybciej rosną.
Moje z lokalnej szkółki ale paszporty miały od słowińśkich.

może u Ciebie Joann jest tak samo.

Możliwe. To jest właśnie minus sadzenia w rzadkozie. Wystarczy, że jeden się wyłamie i zaburza cały układ. Moja dawna polinkowa rabata w ogóle już nie przypomina polinkowej właśnie przez to, że gracki nie rosną równo.
Joann 09:11, 11 lip 2024

ajka napisał(a)
Ależ wymuskane u Ciebie, mój ogród mnie pokonoje, wciąż za duży, nie nadążam. Na okrągło jest coś do zrobienia. Warzywnik cudny, pomidorów zazdroszczę, piękne masz.
U mnie też w telefonie tylko ogród A kiedyś z teściowej się śmiałam, że zdjęcia kwiatków tylko robi Masz ci los ...

Maly ogród łatwiej ogarnąć. Ja i tak ciągle podziwiam właścicielki dużych ogrodow. U Ciebie i tak jest porządeczek, a że coś Cię drażni, to pewnie widoczne jest tylko dla Ciebie ja tam widzę piękny, duży, wybujaly już ogród!
Warzywniak się rozkręca, w przyszłym sezonie planuje powiększyć go o kolejne rabaty warzywne
Joann 09:15, 11 lip 2024

mrokasia 09:21, 11 lip 2024

Joann napisał(a)

No właśnie tak. Denerwuje mnie, że nie rosną jednakowo.

Mam mnóstwo roślin posadzonych w grupach np. po trzy. I mnóstwo sytuacji, gdy każda sadzonka rośnie inaczej.
Joann 09:22, 11 lip 2024

Joann 09:25, 11 lip 2024

mrokasia napisał(a)

Mam mnóstwo roślin posadzonych w grupach np. po trzy. I mnóstwo sytuacji, gdy każda sadzonka rośnie inaczej.

To jakieś pocieszenie Mrokasiu
Ja dojrzewam do ogrodu bez linijki, choć początkowo taki miał być. Są tego plusy