Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród długi

Pokaż wątki Pokaż posty

Ogród długi

Patrycja_KG_Lu 08:13, 04 lis 2024

Ile macie dziennie jajek tak średnio, najmniej i najwięcej? Dokupujecie nową zawsze na zamianę jak jakaś padnie czy macie swoją kwokę?
olciamanolcia 20:20, 04 lis 2024

U Ciebie trawa jak na wiosnę
A Red barony czemu ? Panoszyły się zbyt mocno? Nigdy ich nie miałam ale chyba nie zaryzykuję choc bardzo mi się podobają
A pokaż ambrowca
Joann 10:54, 07 lis 2024

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Ile macie dziennie jajek tak średnio, najmniej i najwięcej? Dokupujecie nową zawsze na zamianę jak jakaś padnie czy macie swoją kwokę?

Teraz niosą mało, bo jest już zimno, więc nawet jedno dziennie, najwięcej jak jest ciepło 10-11. M dokupuje, jak zachorują. Kroki nie mamy, kurczątka kiedyś mieliśmy, ale to były kupowane. Teraz kupuje takie młode kury. Każda strata to żal i żałoba (nie rozumiem i nie podzielam tej jego zajawki)
Joann 10:58, 07 lis 2024

olciamanolcia napisał(a)
U Ciebie trawa jak na wiosnę
A Red barony czemu ? Panoszyły się zbyt mocno? Nigdy ich nie miałam ale chyba nie zaryzykuję choc bardzo mi się podobają
A pokaż ambrowca

A bo kolor czerwony w ogrodzie mi jakoś nie podchodzi. I chyba nie przepadam za tą trawą też. Przebarwienia na czerwono podobają mi się bardzo, ale na stałe ograniczam.
Red Barony u mnie rosły spokojnie, nie panoszyły się, miejsce już im też nie pasowało, bo się cienisto zrobiło, a one muszą mieć slonce. Zostawiłam jedna taka kępę w słońcu. Szkoda, że nie wiedziałam, bo wysłałabym Ci je.
Ambrowiec marny, przymrozki go oszpeciły. Zrobię fotę, jak będę w domu.
ajka 20:29, 07 lis 2024

Ja właśnie w przyszłym roku muszę ogarnąć swoją trawiastą (po raz kolejny) ze względu na poszerzanie rabaty przy tarasie i red barony i tak zastanawiam się jak je ładnie rozmieścić. Hmmm, szkoda byłoby mi je wyrzucić nawet jeśli rosną sobie jak chcą Faktycznie, najładniej wyglądają w słońcu.
Joann 07:40, 14 lis 2024

ajka napisał(a)
Ja właśnie w przyszłym roku muszę ogarnąć swoją trawiastą (po raz kolejny) ze względu na poszerzanie rabaty przy tarasie i red barony i tak zastanawiam się jak je ładnie rozmieścić. Hmmm, szkoda byłoby mi je wyrzucić nawet jeśli rosną sobie jak chcą Faktycznie, najładniej wyglądają w słońcu.

Red Baronów muszą być w słońcu, inaczej liscie są jakby zwiędnięte. Ja jakoś nie lubię tej trawy, nie pasuje mi, ograniczyłam ją do minimum. Może dodaj jakieś zimozielone do tej Twojej trawiastej?
Joann 07:43, 14 lis 2024

olciamanolcia napisał(a)

A pokaż ambrowca

Ambrowiec nie przebarwia się w ogóle

Przymrozki też zrobiły swoje.
olciamanolcia 13:45, 14 lis 2024

On wygląda jakby usychał
Daj mu wiadro wody dopóki nie ma mrozów