Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

Bogdzia 09:45, 09 mar 2012

asc napisał(a)
Witaj Bożenko...u nas tez nie ma deszczu , jest zimno i na minusie...... na śniadanie gotuje się zupa dyniowa.... Pozdrowienai przekazane.....
To nie była sucha jesień..u nas nie padało od poczatku sierpnia do samej zimy, parę razy pokropiło co kot napłakał...... w zimozielone wlałam hektolitry wody....jak dostałam rachunek to przysiadłam z wrażenia, zwłaszcza, że zepsół sie wodomierz i to co posżło na ogród poszło z rozliczeniem ze ściekami, czyli dwa razy więcej. Teraz cieszę się, że M był mniej skąpy ode mnie i lał ile wlazło nie patrząc na moje narzekanie ile będzie na rachunku...... bo i tak wlaliśmy za mało. Cała późną jesień rozciągaliśmi linie krolującą i woda się lała cały czas...... Tak suchej jesieni to ja nigdy nie widziałam.... dodatku długiej jesieni do połowy stycznia... Meteorolodzy podają, ze tak suchego listopada nie było od 100 lat. I mrozy to jedno, brak śenigu to drugie, ale przygotowanie rołśin zimozielonych do zimy to trzecie..... taki artykuł ze statystykami znalazłam. najbardziej sucho było na wschodzie Polski i u Bogdzi
http://www.twojapogoda.pl/wiadomosci/110384,takiej-jesieni-nie-bylo-w-polsce-od-lat?page=2

To wszystko odbiło się na roślinach a i tak jesień była dla nich lepsza niż zima bo można było podlac wodą a zimą nic nie dało sie zrobic. Ja jesienią też lałam a że nie mam kanalizacji tylko oczyszczalnię to nie musiałam aż tak dużo płacic choc też nie mało ale to sprawa drugorzędna, ale zima była najbardziej okropna jak mozna sobie wyobrazic i ten ostatni okres z palącym słońcem i dużym mrozem dał moim roślinom bardzo w kośc i na to już nic nie można było poradzic. Trudno.Bawcie się dobrze z Gościem. Miłego dnia.
Bogdzia 09:46, 09 mar 2012

AgnieszkaBK napisał(a)
Bogdziu, życzę miłego dnia

Agnieszko ja również. Miło cie widziec od samego rana.
hanka_andrus 10:09, 09 mar 2012

Bożenko ,witaj z rana i uśmiechnij się kochana!Moja babcia mówiła,że nigdy nie jest tak źle,żeby nie mogło być jeszcze gorzej....,,Krowa padła?Ciesz się,że nie wszystkie!"Każdą stratę można jakoś przeboleć.Takich jesieni i zim ,może więcej nie być!
Miłego,mimo wszystko!Ślę uściski!
Bogdzia 10:39, 09 mar 2012

hanka_andrus napisał(a)
Bożenko ,witaj z rana i uśmiechnij się kochana!Moja babcia mówiła,że nigdy nie jest tak źle,żeby nie mogło być jeszcze gorzej....,,Krowa padła?Ciesz się,że nie wszystkie!"Każdą stratę można jakoś przeboleć.Takich jesieni i zim ,może więcej nie być!
Miłego,mimo wszystko!Ślę uściski!

Miło Cie widziec Haniu, na razie tak bardzo sie nie martwię bo nie wychodzę do ogrodu i nie oglądam, ale jak pójdę to kto wie czy się nie zdenerwuję. Na razie zimno i brzydko ale i tak bardzo dobrze bo nie ma tego słońca, może ziemia pomału rozmarznie i wszystko zacznie znów życ i kwitnąc.
Milka 12:33, 09 mar 2012

i ja mówię dzień dobry

wczoraj cały dzień lało, ale było ciepło; dzis już bez mrozów i świeci słońce
Bogdzia 12:33, 09 mar 2012

Dziś dostałam sms z podsumowaniem wczorajszego święta:
Zero mycia, zero prania
zero szycia , gotowania.
Dziś Dzień Kobiet drogie Panie
1000 kwiatów na śniadanie,
a od jutra do roboty
resztę dni świętują chłopy!
Mala_Mi 12:35, 09 mar 2012

Milka 12:40, 09 mar 2012

Bogdzia napisał(a)
Dziś dostałam sms z podsumowaniem wczorajszego święta:
Zero mycia, zero prania
zero szycia , gotowania.
Dziś Dzień Kobiet drogie Panie
1000 kwiatów na śniadanie,
a od jutra do roboty
resztę dni świętują chłopy!

oj, oj:
Bogdzia 13:54, 09 mar 2012

irena_milek napisał(a)
i ja mówię dzień dobry

wczoraj cały dzień lało, ale było ciepło; dzis już bez mrozów i świeci słońce

To u Ciebie odwrotnie niż u mnie, bo u mnie zero stopni i mgła, czyli idzie w dobrym kierunku.
Milka 13:56, 09 mar 2012

to się cieszę