Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

Bogdzia 08:08, 09 mar 2012

andziulka napisał(a)
Bożenko, mój calsap rośnie w najbardziej zacisznym miejscu w moim ogrodzie, a kopczyk robię niewielki, tak na wszelki wypadek, zeby korzenie nie zmarzły potem go delikatnie rozsypuję. Moze to jest niepotrzebne, myślałam, ze tak jak róże trzeba pielęgnować. Bo dla mnie rh i roże, to najpiękniejsze krzewy, które stawiam na równi Szkoda, że jedne i drugie są takie kapryśne

Kopczyk zimą nie zaszkodzi ale lepiej go z kory zrobic czy z piasku bo ważne jest żeby na wiosnę go zabrac i by nic nie zostało bo one bardzo nie lubią by im zasypywac wierzchnie korzonki, przestają rosnąc , mogą nawet całkiem zmarniec.
Bogdzia 08:11, 09 mar 2012

Martek napisał(a)

nie Agnieszko, kobiety nie rządzą, te tzw nasze/swoje sposoby to tylko 'nasze pobożne życzenia', ze tak to ujmę....

Zastanów się Marzenko kto by się sprawdził lepiej w roli szatana mężczyzna czy kobieta ?

Wracając do realiów, kto pociąga za sznurki... ?Niewiele ludzi na tym padole ma coś do powiedzenia
Kto rządzi ...?
Forsa rządzi ludźmi ,mamona))))))))))))))

Ponieważ to do Marzenki to ja tylko pozdrowie Marte.
Bogdzia 08:16, 09 mar 2012

Marzena2007 napisał(a)
Swoją drogą bardzo ciekawe, że u Bogdzi tak dyskutujemy taki salonik kulturalno- polityczny u Ciebie w ogrodzie Bogdziu powstał a to tylko świadczy o tym jak dobrze się u ciebie czujemy
Kiedy te cebulowe zaczną wyłazić pełną parą abyśmy przestały myśleć o szkodach poczynionych przez zimę.....???

Mnie jest zawsze miło jak mam gości i jak trzeba podejmuję każdy temat choc nie zawsze się zgadzam z rozmówcami.Jeśli sie u mnie dobrze czujecie to jestem gotowa rozmawiac na kazdy temat , no może oprócz projektowania ogrodów bo pod okiem Danusi bym sie mocno musiała gimnastykowac a z góry wiadomo że bym nie podołała przy nawet najwiekszych chęciach. Na wiosnę wszyscy czekamy z wielkim utęsknieniem.Marzenko serdecznie pozdrawiam.
Ewa 08:19, 09 mar 2012

Ciekawie u Ciebie Bogdziu
Niech już będzie można robić coś w ogrodzie, to się wszyscy wyżyją!

Bogdzia 08:19, 09 mar 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Witaj Bogdziu!
Ale wczoraj tutaj się działo!
U Ciebie na wątku o równości, u mnie o tym, że geje mają lepiej.

A ja się cieszę, że po suchej jesieni ziemia dostała swoją porcję wilgoci.
Będzie dobrze, rośliny się odbudują!

Pszczółko , czy u Ciebie padało że piszesz że ziemia dostała swoją porcje wilgoci? Moja ziemia nie dostała ani kropli wilgoci.Ręce mi już opadają na ten podłódzki klimacik.
Bogdzia 08:23, 09 mar 2012

Ewa napisał(a)
Ciekawie u Ciebie Bogdziu
Niech już będzie można robić coś w ogrodzie, to się wszyscy wyżyją!

Tak ogród by rozwiazał sprawę zastępczych tematów choc czasem i na inny temat troszkę mozna pogadac ale wole całkiem inne tematy .
Wieloszka 08:28, 09 mar 2012

U nas wczoraj cały dzień siąpiło, temp. +3. I tak ma być do wtorku... Owszem wilgoć roślinkom potrzebna, ale pracującym ogrodnikom już mniej... Nie cierpię jak mi się na łeb leje
Bogdzia 08:36, 09 mar 2012

Wieloszka napisał(a)
U nas wczoraj cały dzień siąpiło, temp. +3. I tak ma być do wtorku... Owszem wilgoć roślinkom potrzebna, ale pracującym ogrodnikom już mniej... Nie cierpię jak mi się na łeb leje

Masz rację Agnieszko trudno pogodzic pracę w ogrodzie z potrzebą nawodnienia go ale myślę że ta woda po takiej ciężkiej zimie bardziej potrzebna niż praca w ogrodzie. Wiem ze miałas zamówioną maszynę ale ja bym się nie denerwowała tak bardzo tym deszczem Na pracę przyjdzie czas w drugiej kolejności, a teraz wazniejsza jest jednak woda. U mnie niestety nie padało. W tej chwili jest zero stopni i mgła a górale mówia że jak mgła jest nisko to opadnie i będzie słońce. Oby nie bo ja chcę deszczu.
Mala_Mi 09:22, 09 mar 2012

Witaj Bożenko...u nas tez nie ma deszczu , jest zimno i na minusie...... na śniadanie gotuje się zupa dyniowa.... Pozdrowienai przekazane.....
To nie była sucha jesień..u nas nie padało od poczatku sierpnia do samej zimy, parę razy pokropiło co kot napłakał...... w zimozielone wlałam hektolitry wody....jak dostałam rachunek to przysiadłam z wrażenia, zwłaszcza, że zepsół sie wodomierz i to co posżło na ogród poszło z rozliczeniem ze ściekami, czyli dwa razy więcej. Teraz cieszę się, że M był mniej skąpy ode mnie i lał ile wlazło nie patrząc na moje narzekanie ile będzie na rachunku...... bo i tak wlaliśmy za mało. Cała późną jesień rozciągaliśmi linie krolującą i woda się lała cały czas...... Tak suchej jesieni to ja nigdy nie widziałam.... dodatku długiej jesieni do połowy stycznia... Meteorolodzy podają, ze tak suchego listopada nie było od 100 lat. I mrozy to jedno, brak śenigu to drugie, ale przygotowanie rołśin zimozielonych do zimy to trzecie..... taki artykuł ze statystykami znalazłam. najbardziej sucho było na wschodzie Polski i u Bogdzi
http://www.twojapogoda.pl/wiadomosci/110384,takiej-jesieni-nie-bylo-w-polsce-od-lat?page=2
AgnieszkaBK 09:36, 09 mar 2012

Bogdziu, życzę miłego dnia