Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

marzena 22:46, 08 mar 2012

jeszcze skończę temat
Bogdzia, podział przebiega nie tylko wg płci, ale tu tez oczywiscie. Bo to, ze niektóre kobiety osiagają sukcesy w wielu dziedzinach, nie znaczy, że jest to możliwe dla wszystkich ( 'lepka podłoga' 'ruchome schody' to sprawy, które rzeczywiscie jeszcze istnieją), zbyt to jest skomplikowane, wiele by trzeba o tym pisać, myślę, że lepiej zostawmy te tematy Nierównosci jest w dzisiejszym świecie mnostwo i tutaj na ogrodowisku niczego nie załatwimy, to pewne...
więc lepiej wróćmy do naszych kwiatków przynajmniej ja mam taki zamiar
Bogdzia 22:48, 08 mar 2012

aldonaz napisał(a)
Wracając do atlasu ptaków mój jest z 1968 r. i sądzę, że jest wystarczający na moje potrzeby, przynajmniej na ten moment. Ale miałaś dużą rodzinkę, u mnie tylko brat.

Trójka nie była moim rodzeństwem ale tak się złożyło ze potem była.Z atlasu na pewno dużo skorzystasz. Byłas juz w Rzeszowie? spotkałaś się z Anią?
Bogdzia 22:52, 08 mar 2012

marzena napisał(a)
jeszcze skończę temat
Bogdzia, podział przebiega nie tylko wg płci, ale tu tez oczywiscie. Bo to, ze niektóre kobiety osiagają sukcesy w wielu dziedzinach, nie znaczy, że jest to możliwe dla wszystkich ( 'lepka podłoga' 'ruchome schody' to sprawy, które rzeczywiscie jeszcze istnieją), zbyt to jest skomplikowane, wiele by trzeba o tym pisać, myślę, że lepiej zostawmy te tematy Nierównosci jest w dzisiejszym świecie mnostwo i tutaj na ogrodowisku niczego nie załatwimy, to pewne...
więc lepiej wróćmy do naszych kwiatków przynajmniej ja mam taki zamiar

Popieram, ja też nie wywołałam tego tematu ale podjąc mogłam.To jak tam Twoje kwiatki? Krokusy kwitna to widziałam . Pięknie wyglądają.
marzena 22:54, 08 mar 2012

Bogdzia, zaczynają dopiero powoli kwitnąć
Mala_Mi 22:54, 08 mar 2012

Bożenko, gość przyjechał i Cię pozdrawia..... a teraz gościa pakuję do łózka niech się wyśpi..... a mi też się to przyda. I koniec poważnych tematów..miało być świętowanie , a jest narzekanie
Jak by nie patrzeć każda okazja do świętowania jest dobra

Acha, mam już potwierdzenie zamówienia rh...tyle, że tych dużych został się tylko 1, więc wzięłam te w 15 litrowych doniczkach 3 szt. a reszta malutkie .....

I jak sie trafi znów taka kiepska zima, to znów sobie kupię i je posadzę, bo mi się podobaja....

Dobranoc i do jutra
Bogdzia 22:58, 08 mar 2012

asc napisał(a)
Bożenko, gość przyjechał i Cię pozdrawia..... a teraz gościa pakuję do łózka niech się wyśpi..... a mi też się to przyda. I koniec poważnych tematów..miało być świętowanie , a jest narzekanie
Jak by nie patrzeć każda okazja do świętowania jest dobra

Acha, mam już potwierdzenie zamówienia rh...tyle, że tych dużych został się tylko 1, więc wzięłam te w 15 litrowych doniczkach 3 szt. a reszta malutkie .....

I jak sie trafi znów taka kiepska zima, to znów sobie kupię i je posadzę, bo mi się podobaja....

Dobranoc i do jutra

Ja też Gościa serdecznie pozdrawiam. Dbaj o Gościa i oczywiscie musi wypocząc a przy okazji i Ty. Miłej nocy, dobrych snów.
Bogdzia 23:01, 08 mar 2012

marzena napisał(a)
Bogdzia, zaczynają dopiero powoli kwitnąć

Dobre i to bo daje nadzieję na wiecej. Na zdjęciu obok nich juz widac pączki żonkili wiec pomału się zaczyna wiosna u Ciebie bo u mnie jeszcze mróz i nic nie widac a ranniki które trochę próbowały rosnąc musiałam pookrywac bo nie wiem czy by wytrzymały -7 stopni.
Martek 01:48, 09 mar 2012

marzena napisał(a)
nie Agnieszko, kobiety nie rządzą, te tzw nasze/swoje sposoby to tylko 'nasze pobożne życzenia', ze tak to ujmę....

Zastanów się Marzenko kto by się sprawdził lepiej w roli szatana mężczyzna czy kobieta ?

Wracając do realiów, kto pociąga za sznurki... ?Niewiele ludzi na tym padole ma coś do powiedzenia
Kto rządzi ...?
Forsa rządzi ludźmi ,mamona))))))))))))))
Madzenka 06:30, 09 mar 2012

Swoją drogą bardzo ciekawe, że u Bogdzi tak dyskutujemy taki salonik kulturalno- polityczny u Ciebie w ogrodzie Bogdziu powstał a to tylko świadczy o tym jak dobrze się u ciebie czujemy
Kiedy te cebulowe zaczną wyłazić pełną parą abyśmy przestały myśleć o szkodach poczynionych przez zimę.....???
Pszczelarnia 08:02, 09 mar 2012

Witaj Bogdziu!
Ale wczoraj tutaj się działo!
U Ciebie na wątku o równości, u mnie o tym, że geje mają lepiej.

A ja się cieszę, że po suchej jesieni ziemia dostała swoją porcję wilgoci.
Będzie dobrze, rośliny się odbudują!