Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

Bogdzia 09:09, 26 mar 2012

asc napisał(a)

Poczytałam..i uciekam do patyczaków
I dla mojego zdrowia chyba już uciekne z ogrodowiska...bo ta zmiana czasu mnie zawsze dołuje

Dla mnie zmiana czasu nie powoduje komplikacji zadnych, a lubię ją bo mam dłuższy dzień.

Witaj Bożenko..... w ten zimy dzień.....ależ ziąb..... było koło zera.
A co do zmiany czasu mi jest wszystko jedno czy zimowy, czy letni...tylko niech jeden czas bedzie cały rok. Te zmiany powodują rozstrój organizmu........ Już godzina 9...... i nic nie zrobiłam..... bo spię

U mnie było rano -3 stopnie. Kawkę Aniu i chyba po sprawie. Jedna godzinka to niewielka zmiana i tak chodzisz spac o różnych porach -bardzo różnych.Miłego dnia.
Bogdzia 09:13, 26 mar 2012

marzena napisał(a)
Bogdziu, ja dopiero teraz zaglądnęłam do Ciebie...
krokusy cudne i ile ! normalnie ilosci hurtowe

Wiesz co chciałam podac nazwę tych ze zdjęc ostatnich bo Mira o to zapytała i jak zaczęłam szukac to aż się zdziwiłam ile na jesieni posadziłam. mam wrażenie że nawet połowa nie wyrosła.Wielu z nich wogóle nie widzę chyba że sa późniejsze i jeszcze będą?-- mało prawdopodobne. Zrobie zdjęcia i wstawię co posadziłam, ale później.
Bogdzia 09:45, 26 mar 2012

Na jesieni posadziłam takie krokusy(niektóre po kilka paczek) i jeszcze kupione luzem.

i te mi wyrosły i kwitną.
Bogdzia 09:49, 26 mar 2012

Te widac że niedługo zakwitną.

a tych najciekawszych i najmniej spotykanych i najdroższych (dwa ostatnie) nie widac wogóle.

marzena 09:52, 26 mar 2012

no to dobrze pisałam - ilosci hurtowe ! ale strasznie dużo tego wkopałaś ! musiałaś nieźle sie napracować jesienią ....
bardzo piękne odmiany, to teraz czekasz na ukazanie się wszystkich ? myślę, że powoli wszystkie będą sie wynurzać z ziemi...
Bogdzia 10:01, 26 mar 2012

marzena napisał(a)
no to dobrze pisałam - ilosci hurtowe ! ale strasznie dużo tego wkopałaś ! musiałaś nieźle sie napracować jesienią ....
bardzo piękne odmiany, to teraz czekasz na ukazanie się wszystkich ? myślę, że powoli wszystkie będą sie wynurzać z ziemi...

Najbardziej zależy mi na tych dwóch ostatnich- doczekac się nie mogę.
Eve 10:10, 26 mar 2012

Witaj Bogusiu

Ale kolekcja krokusów! Te ostatnie faktycznie cudowne, nie widziałam nigdzie takich ślicznych, podobają mi się też białe bardzo i te ze zdjęcia nr 1

Miłego dnia!

arcobaleno 10:11, 26 mar 2012

Piękne są te dwukolorowe krokuski!
Bogdzia 10:19, 26 mar 2012

Eve napisał(a)
Witaj Bogusiu

Ale kolekcja krokusów! Te ostatnie faktycznie cudowne, nie widziałam nigdzie takich ślicznych, podobają mi się też białe bardzo i te ze zdjęcia nr 1

Miłego dnia!

Zdjęcia tych z foto1 już wstawiałam ale do tych w paski trzeba by sie trochę cofnac. Bardzo się cieszyłam jak kupiłam te ostatnie ale ciagle ich nie ma. już się niecierpliwię.Miłego dnia Ewo.
Mala_Mi 10:20, 26 mar 2012

Miałam już uciec z ogrodowiska.....i dobrze, że zajrzałam....
Imponująca kolekcja..... Mamy coś wspólnego.... krokuski...a niedługo bedą i rh
Krokuskami sie nie przejmuj..moje niektóre z tych odmian..... też jeszcze ledwo noski wychyliły...a niektóre nawet i niewychyliły
Cream Beauty i Ruby Giant są dość wczesne..... i te powinnaś już mieć z wychylonymi noskami Bo u mnie w pełnym rozkwicie.... ale u Ciebie w tym roku zdecydowanie zimniej....
Ja się bałam czy wogle zakwitna krokusy tej wiosny, bo zimową jesienią powyłaziły z ziemi na kilka centymetrow..... ale nic się im nie stało.
No to czekam z niecierpliwością na koleny spektakl krokusokowy
Spring Beauty nie mam w soim zbiorze..a są piekne Idą do zapisu do zeszyciku