Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

hanka_andrus 09:09, 17 kwi 2012

U mnie kotłują się chmurzyska,zapowiadają deszcz.Odpuściłam,jutro też jest dzień.Ja w domu prozaicznie...przepierka ,przebieżka z psem 3 RAZY,przesiadka przy kompie,jak czas pozwoli,no i przeciąganie się do woli!!
Wieloszka 09:53, 17 kwi 2012

Haniu, ależ masz wspaniały plan dnia!!!! Zazdraszczam
A u nas taaaakie słońce od rana, że aż żal w pracy siedzieć...
marzena 10:11, 17 kwi 2012

witaj Bogdziu, pogodę masz fajną ? u mnie tak jak u Ani asc- beznadziejna...

u Ciebie faktycznie salonik dyskusyjny sie robi dodam, nie chcąc juz jednak kontunuować tematu, bo nieogrodowiskowy, że nie zgadzam sie zupełnie z Tobą w kwestii feminizmu, gdyż to, ze w jakiejś rodzinie 'rządzą kobiety' zupełnie nie załatwia spraw równosci itd

ad rem... cudowne fotki roczniaka i rudzika
Danusza 10:15, 17 kwi 2012

Bogdzia napisał(a)
Zrobiła się cieżka atmosfera więc zmieniam temat. Dzis koło Centrum Ogrodniczego zobaczyłam sarenke i zajaca a właściwie w odwrotnej kolejnosci. Zając uciekł a sarenkę pokażę. Zdjęcie robione z samochodu by jej nie wystraszyc.

Sarenka jest rodzaju męskiego co łatwo zauwazyc po różkach czyli to koziołek.
Jak mój M zobaczył to zdjecie to głównie zainteresowało go to zielone zboże bo u nas zieleni jeszcze nie ma, chyba tam jakieś zaciszne miejsce było.

koziołek stary juz widać przyszedł podjeść zieleniny młodej
Milka 11:07, 17 kwi 2012

A ja melduję, że wszytko doczytałam co do wcześniejszej dyskusji, powiem tylko, że szanuję każdego zdanie, nawet jak mam odmienne
najważniejszy dla nas jest ogród, bo to lek na całe zło wymaga ciężkiej pracy, aby się nie zachwaścił, sporych inwestycji aby cieszył różnorodnością
kwiatki i fotki piękne!
wieczorkiem obejrzałam prognozy i wychodzi, że najcieplej będzie w rejonie Ani i Lublina
Mala_Mi 11:24, 17 kwi 2012

irena_milek napisał(a)
A ja melduję, że wszytko doczytałam co do wcześniejszej dyskusji, powiem tylko, że szanuję każdego zdanie, nawet jak mam odmienne
najważniejszy dla nas jest ogród, bo to lek na całe zło wymaga ciężkiej pracy, aby się nie zachwaścił, sporych inwestycji aby cieszył różnorodnością
kwiatki i fotki piękne!
wieczorkiem obejrzałam prognozy i wychodzi, że najcieplej będzie w rejonie Ani i Lublina

Mama mówi, że Białymstoku +15....a u mnie +6..i to najcieplej??????
A z równouprawnieniem jest jak z szacunkiem...trzeba sobie go wypracować...bo żadne przepisy niczego nie zmienią. I to kobiety powinne coś z tym zrobić, a nie czekać, aż faceci to zrobią. Rodzić dzieci będą zawsze kobiety i mam nadzieję, że tak zawsze będzie.... wiec nie wszystko da sie zmienić na równo....To powoduje, że kobieta w wieku rozrodczym ma zawsze mniejsze szanse. Szkolić pracownika, który co rok idzie na 3 lata wychowawczego???? Taki pracownik jest do szkolenia na nowo.... i zanim się wyszkoli znów zachodzi w ciążę... W ciąży siedzi na chorobowym, potem wychowawczy.... I ma się pracownika, którego nie ma.. trudno zatrudnić nowego, bo co z nim potem zrobić. Przyjęcie pracownika któremu sie mówi, ze jest tylko na zastępstwo jest pracownikiem który szuka innej roboty..a tu koczuje. To się sprawdza co najwyżej w budżetówce lub bardzo dużych firmach, ale w małych firmach (a takie u nas głównie są) taki pracownik jest kompletnie nieekonomiczny. Pracowałam w życiu przy typowo męskich zawodach... czy mam z tego satysfakcję???? Powiem szczerze, że nie...... Scharatany kręgosłup, bo kobieta nie jest stworzona do tak ciężkiej pracy.... . I po co mi mi taka równość. Jestem za tym, by mężczyźni pracowali i byli w stanie utrzymać kobiety które chcą mieć dzieci. Problem jest w tym, że u nas praca jak i płaca jest jaka jest.. z wyjątkiem tych co mają dojścia do posad prezesowych.
Znam kobiety które świetnie sobie radzą i rządzą facetami..... same do tego doszły Swoim rozumem...
I bardzo lubię jak mnie pierwszą mężczyzna przepuszcza w drzwiach Ustąpi miejsca w przysłowiowym autobusie... I jak powie komplement wcale tego nie traktuję jak hasła seksistowskie
Znam mądrych facetów i znam mądre kobiety. Natury się nie oszuka
Milka 11:30, 17 kwi 2012

To ja widziałam u ciebie 12-14, a u nas zimniej!!! specjalnie z uwaga patrzyłam i ciekawością, co też tam w Rzeszowie za pogoda sie szykuje
Bogdzia 12:05, 17 kwi 2012

asc napisał(a)
Bogdzia u nas zimno i brzydko Dobra pogoda na pracę ale zawodową...bo do ogrodu sie nie nadaje.
Dzieki za zaproszenie Też od razu sobie o tym pomyślałam, ale muszę posadzić rh..i inen rośłinki.... nie wspominam o warzywniaku i o całej reszcie. Dla mnie doba jest o co najmniej 3 razy za krótka

A u mnie dosc ładnie . w tej chwili jest 9 stopni i świeci słoneczko. Mnie tez doby brakuje. Zaraz lecę do następnej roboty ale chwilę na Ogrodowisko przerwy zrobiłam.
Bogdzia 12:07, 17 kwi 2012

hanka_andrus napisał(a)
U mnie kotłują się chmurzyska,zapowiadają deszcz.Odpuściłam,jutro też jest dzień.Ja w domu prozaicznie...przepierka ,przebieżka z psem 3 RAZY,przesiadka przy kompie,jak czas pozwoli,no i przeciąganie się do woli!!

Haniu takie dni też sa potrzebne dla zdrówka. Odpoczywaj bo jak sie ładnie zrobi to będzie bolał kregosłup od pracy. Pozdrówka.
Bogdzia 12:09, 17 kwi 2012

Wieloszka napisał(a)
Haniu, ależ masz wspaniały plan dnia!!!! Zazdraszczam
A u nas taaaakie słońce od rana, że aż żal w pracy siedzieć...

Agnieszko miłego nudzenia sie w pracy. Pewnie że lepiej by było byc w ogrodzie lub w gościach u kogoś z Ogrodowiska ale to u Ciebie maja byc goscie. Tez fajnie .Pozdrawiam.