Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Miskantowa pustynia, w przyszłości tarasowy ogród na skarpie

Miskantowa pustynia, w przyszłości tarasowy ogród na skarpie

Miskantowo 17:25, 05 lut 2025

Kordina napisał(a)
Zaczęłam robić porządki w moim folderze RÓŻE czyli takich, które sama posiadam i informacje ewentualne na "przyszłość" mam zapisaną malutką różę (niedawno wypłynęła nazwa na forum, może nawet od Ciebie? ) Róże miniaturowe 'Cutie Pie, już wiem, kupiła TAR z ogrodu nad bajorkiem

Już idę ją oglądac. Dziękuję
Miskantowo 15:43, 06 lut 2025

To moj dereń Teutonia.

Sama nie wiem co z nim zrobić.
Lekki bardzo. Pytanie czy on powinien być taki podsuszony?
Wypadł z doniczki. Na folii jest widoczna cała ziemia, która się wysypała.
Mam zerowe doswiadczenie.
Odesłać?

TAR 16:26, 06 lut 2025

Jest dobrze ukorzeniony, ja bym dobrze podlala i troche ziemi dosypala. Ciezko powiedziec jak sie obawiasz napisz do dostawcy. Pomacaj korzenie jak sa suche trzeszczace to zle jak elastyczne woda i ziemia powinny pomoc. Sama sadzonka bardzo ładna
Miskantowo 17:03, 06 lut 2025

TAR napisał(a)
Jest dobrze ukorzeniony, ja bym dobrze podlala i troche ziemi dosypala. Ciezko powiedziec jak sie obawiasz napisz do dostawcy. Pomacaj korzenie jak sa suche trzeszczace to zle jak elastyczne woda i ziemia powinny pomoc. Sama sadzonka bardzo ładna

Już go nawadniam i podsypalam od góry ziemią.
Korzenie nie były trzeszczace.
Mam nadzieję, że będzie się sprawował dobrze.
annbra 13:33, 07 lut 2025

Witaj, jestem tu nowa, tez pochodzę z Gdańska, mam działkę koło Gdańska, skarpy do ujarzmienia i glinę. Czy mogłabyś mi dac kilka rad jak sobie z nią poradzić ? Na moim wątku wstawiłam kilka zdjęc tego miejsca. Zajrzysz?
Miskantowo 15:24, 07 lut 2025

Nazywam się Wioleta i poszłam do Owadziego sklepu po pomidory .
Wyobraźcie sobie, że kiedy je wybieralam to… ktoś podrzucił mi do koszyka dwa ciemierniki! Przecież niemozliwe, ze sama je tam zapakowalam, nie?
No bo przecież kupiłam w tym roku cztery.
Po dwóch tygodniach zamówiłam jeszcze jednego (ice’n roses bo nie miałam żadnego) i napisałam do sprzedającego z uprzejmą prośbą aby wysłał mi jakiś ładny egzemplarz bo to moje kolejne zamowienie.
Spelnił moją prośbę i na dodatek dostalam gratisa w postaci…kolejnego ciemiernika.
To już sześć.
No i te dwa dzisiejsze…

Potrzebuję leczenia.
Miskantowo 15:26, 07 lut 2025

Miskantowo 15:41, 07 lut 2025

annbra napisał(a)
Witaj, jestem tu nowa, tez pochodzę z Gdańska, mam działkę koło Gdańska, skarpy do ujarzmienia i glinę. Czy mogłabyś mi dac kilka rad jak sobie z nią poradzić ? Na moim wątku wstawiłam kilka zdjęc tego miejsca. Zajrzysz?

Zaraz do Ciebie zajrzę.

Coraz nas tu jakby więcej z okolicy Gdanska/Gdyni/ Kaszub.
Fajnie
Wafel 15:52, 07 lut 2025

Ja zazdroszczę Ci tego kupionego derenia, będzie piękny , gdybym trafiła w markecie na ciemierniki, też by mi pewnie "same, niepostrzeżenie" wskoczyły do koszyka
annbra 16:02, 07 lut 2025

Miskantowo napisał(a)
Nazywam się Wioleta i poszłam do Owadziego sklepu po pomidory .
Wyobraźcie sobie, że kiedy je wybieralam to… ktoś podrzucił mi do koszyka dwa ciemierniki! Przecież niemozliwe, ze sama je tam zapakowalam, nie?
No bo przecież kupiłam w tym roku cztery.
Po dwóch tygodniach zamówiłam jeszcze jednego (ice’n roses bo nie miałam żadnego) i napisałam do sprzedającego z uprzejmą prośbą aby wysłał mi jakiś ładny egzemplarz bo to moje kolejne zamowienie.
Spelnił moją prośbę i na dodatek dostalam gratisa w postaci…kolejnego ciemiernika.
To już sześć.
No i te dwa dzisiejsze…

Potrzebuję leczenia.

Teraz to ja myslałam, ze zwariowałam, myslałam, że mi odpisałas, ja o skarpie ty o ciemiernikach