Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z koroną w tle

Pokaż wątki Pokaż posty

Ogród z koroną w tle

Annna12 10:06, 01 cze 2021

Dzięki Drogie Panie za podpowiedzi.

Wycięłam co się dało i będę obserwować... Zobaczymy co mi z tego wyjdzie... muszę cyknąć fotki tych przekrojów.
Narsilia 14:10, 01 cze 2021

Bardzo ładny ogród też lubię symetrię i porządek na rabatach, coś kontrowersyjnie się zrobiło z ta nazwą wątku, ale nie przejmuj się ważne co Ty miałaś na myśli i że w końcu znalazł się ten czas na odnowienie pasji ogrodnictwa które daje wiele przyjemności
Wątek zapisuje i będę tu stałym gościem
Basieksp 14:19, 01 cze 2021

Trzciniak bardzo ładny na choróbkach roślin też słabo się znam
basia3 12:29, 02 cze 2021

z klonem miałam podobnie, na początku schły pojedyńcze gałązki, później cały niestety, nie odbił po zimie. u mnie to była na 99% werticilioza, wycięłam, wymieniłam ziemię i spaliłam.
Martka 13:01, 02 cze 2021

Trzymam kciuki za klona. Wiedząc, że potrafią być kapryśne, kupiłam kilka, bo pewnie nie uda się wszystkich utrzymać, ale z drugiej strony niedawno widziałam klony kilkumetrowe, widziałam też klony rosnące u Magleski na wygwizdowie, myślę, że nie trzeba się zniechęcać.
Annna12 22:39, 20 cze 2021

Narsilia napisał(a)
Bardzo ładny ogród też lubię symetrię i porządek na rabatach, coś kontrowersyjnie się zrobiło z ta nazwą wątku, ale nie przejmuj się ważne co Ty miałaś na myśli i że w końcu znalazł się ten czas na odnowienie pasji ogrodnictwa które daje wiele przyjemności
Wątek zapisuje i będę tu stałym gościem

Witam Cię serdecznie, a no było kontrowersyjnie. Od ubiegłęgo roku mój ogród przeszedł metamorfozę a dziś nabiera masy... I tak czasem sobie myślę, jak on sobie poradzi jak przyjdzie mi wrócić do poprzedniego pędu i biegu. Cicho liczę że tak samo już nie będzie jak było... Napewno mój ogórd teraz zrobił się nieco bardziej wymagający niż był poprzednio
Annna12 22:44, 20 cze 2021

Troszku mnie tu nie było ale już jestem Klon kaprysił. Obcięłam chore gałązki, spryskałam Topsinem i powiedziałam MU, że albo się dzwignie albo no trudno... Nie wiem jak to jest w Waszych ogrodach jest ale ja do pewnych roślin mam ogromne serce ale mam i takie, że rozstania bywają jakoś tak mniej bolesne Wszystkie trawy, cisy, brzozy, buki i graby będę ratować do ostatniej suchej gałązki... )) Tyle w temacie Klonika
Annna12 22:58, 20 cze 2021

Rabatka brzozowo stipowa... nie było mnie w maju więc jeszcze foto z tulipsami jedno no może dwa - bo te tulipsy to jakoś mi się tak spodobały...

maj 2021

Tulipsom mówimy "bye" a witamy czosneczki... No uwielbiam to zestawienie...
Brzozy, stipy, bukszpany, cisy (na wszelki wypadek gdyby buxy padły, czosneczki, i jeżówka Vintage Wine
Jak narazie wszystko zgodnie z planem - przekwitły tlupanki, zaczynają czosneczki i liczę, że jeżówka da czadu jak już czosnek padnie... no zobaczymy..
czerwiec 2021...
Annna12 23:39, 20 cze 2021

I jeszcze na dobranoc, dzisiejsza wersja trzcinnika KF - zmierzyłam dziś wzrost - 160cm

Kasia_CS 01:35, 21 cze 2021

Ależ gigant trzcinnik świetny! Zresztą podobnie jak rabata "zmiennocebulowa" - czosnki zapowiadają się bosko!! Taki las żołnierzyków