Kasia_CS no właśnie myślałam nad bukami Dawyck Gold na poczatku albo nad grabem Fastigata - tylko ten piach troche mnie martwi. Glebę wymienie częściowo ale warunki tu średnie zwłaszcza że te buczki posadzone od frontu umierają...No i sama już nie wiem...
Jagodaa Moja Droga no graby formowane w ekrany to mistrzostwo. Same graby i buki to jedne z moich "must have" ogrodowych. Tylko martwi mnie tu ta gleba. Z boku domku widać buki. Z 5 sztuk uchowały się tylko dwa z czego jeden średnio rokuje. Powodami może być zły okres przesadzania - to fakt no ale wyjścia nie było jak buda robiła się maju. Póki co został mi jeden i tak sobie teraz kombinuje czy nie puścić na domek pnącza jakiegoś (bluszcz albo winobluszcz), zostawić tego jednego buka i uformować go w jakiś ekran czy coś... No a przed budą - sama nie wiem... Wiesz że te wiśnie może i byłyby dobrym pomysłem? Mam już 3 w innym miejscu i bardzo je lubie a przy tym brzozowym nieładnie obok, może te wisienki wprowadziłby taki porządek... tylko obawiam się o glebę czy na piachu dadzą rade...
Mirka no szczerze piszę że i mnie zaskoczyły wysokością w tym roku...

giganty jakieś porosły a źdzbła nadal nie wyrosły do końća
Martka hmm.. to byłoby super ale jako solitier...poczytałam o nim i podobałby mi się pojedynczo.. Podobnie jak klon strzępiastokory na którego mam ochotę w innym miejscu tylko nigdzie nie widzę w internetach oferty na niego...
Dorii ja też ich nie podlewam i nie nawoże... - nic zero... dlatego tak bardzo je lubie

))