Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

Milka 14:44, 13 kwi 2012

Wieloszka napisał(a)

Na razie sadzimy tę 20 i pozostałe rośliny; też sadzę z hostami, trawami i różami, a jak wyjdzie zobaczymy póki są nie takie duże, po przekwitnięciu będą zdobić tę rabatę kwiaty róż, jak się rozrosną, róże wykopię i wsadzę na rabatę różaną; w pobliżu mam magnolie i paprocie,ale u mnie to pomysły jakby w trakcie przychodzą; nagle przypomina mi sie zdjęcie z jakiegoś ogrodu i lecę z realizacją

No to zazdroszczę takiej weny twórczej w trakcie realizacji, bo ja mam wręcz przeciwnie - muszę wszystko zaplanować i przemysleć wcześniej. Jak sadzę i coś nie gra (tak jak było z serbami ostatnio) to panikuję . Koniecznie pokaż fotki jak to wygląda po posadzeniu i jesli będziesz pamiętać - w trakcie kwitnienia róż .

Oczywiście pokażę zwłaszcza jak będą kwitnąć!
Ja jednak ma inne podejście, bawię się tym ogrodem, bo on jest odskocznią, od wszelkich spraw, gdzie wymagana perfekcja, solidność, terminowość, pośpiech itp
Ale fajnie, że się różnimy, bo powstaje różne ale wszystkie tak samo piękne ogrody
Madzenka 17:30, 13 kwi 2012

Dziewczyny ja też nie wiem co z tymi kulkami już robić, a na dodatek mam ich za dużo
Ale zaplanowałam, kulkowanie przed grodzeniem
Milka 17:42, 13 kwi 2012

To realizuj, a może między nie wciśniesz budleję miniaturę też cudna, kupiłam, bo zachwyciła mnie u Danusi
kwiatholandii 20:56, 13 kwi 2012

Wieloszka napisał(a)

Na razie sadzimy tę 20 i pozostałe rośliny; też sadzę z hostami, trawami i różami, a jak wyjdzie zobaczymy póki są nie takie duże, po przekwitnięciu będą zdobić tę rabatę kwiaty róż, jak się rozrosną, róże wykopię i wsadzę na rabatę różaną; w pobliżu mam magnolie i paprocie,ale u mnie to pomysły jakby w trakcie przychodzą; nagle przypomina mi sie zdjęcie z jakiegoś ogrodu i lecę z realizacją

No to zazdroszczę takiej weny twórczej w trakcie realizacji, bo ja mam wręcz przeciwnie - muszę wszystko zaplanować i przemysleć wcześniej. Jak sadzę i coś nie gra (tak jak było z serbami ostatnio) to panikuję . Koniecznie pokaż fotki jak to wygląda po posadzeniu i jesli będziesz pamiętać - w trakcie kwitnienia róż .

Ja mam tak samo jak Aga. Rysuję, przykładam w rabacie, kręcę się godzinami i na końcu po cichu sama przesadzam o kawałek np w lewo haha, ale potem czuję, że jest ok.
Wieloszka 20:59, 13 kwi 2012

Marzena2007 napisał(a)
Dziewczyny ja też nie wiem co z tymi kulkami już robić, a na dodatek mam ich za dużo
Ale zaplanowałam, kulkowanie przed grodzeniem

Za dużo kulek??? Eeeee, niemożliwe... A w razie czego przywoź do mnie, tu się zawsze znajdzie dla nich miejsce
Wieloszka 21:01, 13 kwi 2012

irena_milek napisał(a)
To realizuj, a może między nie wciśniesz budleję miniaturę też cudna, kupiłam, bo zachwyciła mnie u Danusi

Mam nadzieję, ża jak do mnie przyjedziecie, to na żywo coś doradzicie, bo mam jedną ch....ą zagwozdkę - taką niesymetryczną trapezowatą rabatę widoczną z 4 stron i nic do niej dopasować nie mogę...
Madzenka 07:29, 14 kwi 2012

Wieloszka napisał(a)

Mam nadzieję, ża jak do mnie przyjedziecie, to na żywo coś doradzicie, bo mam jedną ch....ą zagwozdkę - taką niesymetryczną trapezowatą rabatę widoczną z 4 stron i nic do niej dopasować nie mogę...

Agniszka wszystko masz ładne
Wieloszka 08:07, 14 kwi 2012

Marzena2007 napisał(a)

Agniszka wszystko masz ładne

Marzenko, ładne wszystko to masz TY, a ja może kiedyś będę mieć... Jeszcze parę lat i worek pieniędzy .
Madzenka 08:40, 14 kwi 2012

Agaza 2-3 będziemy już zadowolone
mira68 08:42, 14 kwi 2012

Witaj Agnieszko prześledziłam twój wątek masz piękny ogród trochę z niego podgapiam mam pytanko w jakiej odległośći sadzić większe bukszpany .Pozdrawiam