Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

Milka 12:14, 13 kwi 2012

Poczytałam, u Moniki, ze też pracowity weekend przed wami

U nas też, nawożenie, cięcie i sadzenie, a najważniejsze w tym sadzeniu Rh, w końcu
noemi 13:28, 13 kwi 2012

Pozdrawiam Was dziewczyny mam urwanie głowy w pracy , tylko dla relaxu zaglądam a weekend baluję na weselichu
noemi 13:31, 13 kwi 2012

Wieloszka a jak Twoje Ikeowe kulki, wczoraj byłam i są jeszcze dostępne, miały piękne zieloniutkie świeże listeczki korciły mnie starsznie
ana_art 13:35, 13 kwi 2012

Wieloszka napisał(a)

Agnieszka czy to 'wasze' bukszpany?
http://allegro.pl/bukszpan-wiecznie-zielony-30cm-producent-wroclaw-i2262687459.html

Tak Aniu, te same

buuu szkoda że to przeciwległy koniec Polski....
Wieloszka 14:05, 13 kwi 2012

irena_milek napisał(a)

U nas też, nawożenie, cięcie i sadzenie, a najważniejsze w tym sadzeniu Rh, w końcu

Irenko, a kupiłaś jescze jakieś rh poza tymi, które ostatnio pokazałaś? Gdzie je będziesz sadzić i z czym? Bo akurat szukam inspiracji... Spodobały mi się w realizacjach Danusi z hostami, tylko u mnie wszędzie słońce i boję się, że hosty bez systematycznego podlewania będą źle wyglądać...
Wieloszka 14:08, 13 kwi 2012

noemi napisał(a)
Wieloszka a jak Twoje Ikeowe kulki, wczoraj byłam i są jeszcze dostępne, miały piękne zieloniutkie świeże listeczki korciły mnie starsznie

No tak, jedni będą się urabiać jak koń za pługiem, a inni balować !!! To niesprawiedliwe ! Żartuję oczywiście - bawcie sie dobrze!!!

Moje ikeowe kulki ok, ale więcej nie kupuję. Jak gdzieś postanowię sadzić następne, to raczej kupię te krzaczory po 8zł i przytnę - kasa na ogrodowe szaleństwa się skończyła Serby i cisy mocno nadszarpnęły budżet...
Wieloszka 14:10, 13 kwi 2012

ana_art napisał(a)

Agnieszka czy to 'wasze' bukszpany?
http://allegro.pl/bukszpan-wiecznie-zielony-30cm-producent-wroclaw-i2262687459.html

Tak Aniu, te same

buuu szkoda że to przeciwległy koniec Polski....

Aniu, no dla nas to akurat dobrze . Tobie też by się taka plantacja w okolicy przydała przy Danusinym projekcie. A najlepiej plantacja bukszpanowo-cisowa .
Milka 14:14, 13 kwi 2012

Wieloszka napisał(a)

Irenko, a kupiłaś jescze jakieś rh poza tymi, które ostatnio pokazałaś? Gdzie je będziesz sadzić i z czym? Bo akurat szukam inspiracji... Spodobały mi się w realizacjach Danusi z hostami, tylko u mnie wszędzie słońce i boję się, że hosty bez systematycznego podlewania będą źle wyglądać...

Na razie sadzimy tę 20 i pozostałe rośliny; też sadzę z hostami, trawami i różami, a jak wyjdzie zobaczymy póki są nie takie duże, po przekwitnięciu będą zdobić tę rabatę kwiaty róż, jak się rozrosną, róże wykopię i wsadzę na rabatę różaną; w pobliżu mam magnolie i paprocie,ale u mnie to pomysły jakby w trakcie przychodzą; nagle przypomina mi sie zdjęcie z jakiegoś ogrodu i lecę z realizacją
Wieloszka 14:18, 13 kwi 2012

irena_milek napisał(a)

Na razie sadzimy tę 20 i pozostałe rośliny; też sadzę z hostami, trawami i różami, a jak wyjdzie zobaczymy póki są nie takie duże, po przekwitnięciu będą zdobić tę rabatę kwiaty róż, jak się rozrosną, róże wykopię i wsadzę na rabatę różaną; w pobliżu mam magnolie i paprocie,ale u mnie to pomysły jakby w trakcie przychodzą; nagle przypomina mi sie zdjęcie z jakiegoś ogrodu i lecę z realizacją

No to zazdroszczę takiej weny twórczej w trakcie realizacji, bo ja mam wręcz przeciwnie - muszę wszystko zaplanować i przemysleć wcześniej. Jak sadzę i coś nie gra (tak jak było z serbami ostatnio) to panikuję . Koniecznie pokaż fotki jak to wygląda po posadzeniu i jesli będziesz pamiętać - w trakcie kwitnienia róż .
noemi 14:35, 13 kwi 2012

Wieloszka napisał(a)

No tak, jedni będą się urabiać jak koń za pługiem, a inni balować !!! To niesprawiedliwe ! Żartuję oczywiście - bawcie sie dobrze!!!

Moje ikeowe kulki ok, ale więcej nie kupuję. Jak gdzieś postanowię sadzić następne, to raczej kupię te krzaczory po 8zł i przytnę - kasa na ogrodowe szaleństwa się skończyła Serby i cisy mocno nadszarpnęły budżet...

Co racja to racja - (chodzi mi o kulki) mi moje też już się podobają trochę mi to zajęło czasu ...