Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

popcorn 08:20, 13 kwi 2012

U nas wczoraj bylo niezle, wiec costam robilam w ogrodku
Na wertykulacji sie nie znam, nie pomoge... ja nie robie, wygrabilam gdzie uznalam za konieczne, na reszte braklo sil No ale mam malutki trawniczek..
pozdrawiam!!
Wieloszka 08:27, 13 kwi 2012

Karolina, skoro pracowałaś w ogrodzie, tzn.że już zdrowiej u Was? We Wrocku pogoda była wczoraj barowa, albo lepiej jak w Londynie - dżdżysto i mglisto, więc zrobiłam sobie dzień laby
Pewnie gdybym miała mały trawnik też byłoby szkoda zachodu na wertykulację, ale kilkakrotne grabienie ok.10 arów nie uśmiecha mi się
Borbetka 08:43, 13 kwi 2012

U mnie trawa też już rośnie, nie przejmuj się. Jeśli urośnie za długa, trzeba ją skosić przed wertykulacją i już. Ja pewnie tak zrobię, bo mam zaplanowaną na przyszły wtorek, a jak znam mojego ogrodnika, to pewnie na piątek.

borówcowy-raj
popcorn 08:53, 13 kwi 2012

Dlatego napisalam ze sie nie zabieram, bo mam trawnik chusteczke od nosa, nie to co Twoj
Juz mi lepiej, dziekuje
Oby w takim razie troche przeschlo, zeby wszystko sie udalo! Lepiej zeby wertykulator nie wyrywal darni...:/

pozdrawiam, milego dnia!!
Wieloszka 09:06, 13 kwi 2012

Borbetka napisał(a)
U mnie trawa też już rośnie, nie przejmuj się. Jeśli urośnie za długa, trzeba ją skosić przed wertykulacją i już. Ja pewnie tak zrobię, bo mam zaplanowaną na przyszły wtorek, a jak znam mojego ogrodnika, to pewnie na piątek.

borówcowy-raj

Fajnie, że w ogóle masz kogoś takiego jak ogrodnik . Ja niestety posiłkuję się mężem i bratem, więc czas na prace ogrodowe jest tylko w soboty. Jak pogoda nieodpowiednia, to wszystko się przesuwa w czasie. W ubiegłym roku też zamówiłam firmę na taką wiosenną pielęgnację (nawożenie, wertykulacja, przycinanie), ale nie byłam zadowolona i w tym roku wszystko robimy sami...
aga_pe 09:42, 13 kwi 2012

melduję się

W Sasance spustoszenie niesamowite po zimie. Spooooro wymarzło.
Za jakieś 2-3 tygodnie będzie dostępna żurawka, kocimiętka, lawenda (różowa i niebieska). Wszystko po 4 zł. Są w małych doniczkach -tzw dziewiątki
Wieloszka 09:45, 13 kwi 2012

Aga, dzięki za info! Na Ciebie można liczyć . Szkoda, że tyle roślinek się zmarnowało...
Pozdrawiam!
aga_pe 09:51, 13 kwi 2012

Szkoda, szkoda, bo kilka rarytasów wymarzło. Nawet ciemierniki dostały w tyłek - aż dziwne
Z niskich trawek coś mieli, ale nie wiadomo czy odbiją
ana_art 11:12, 13 kwi 2012

Agnieszka czy to 'wasze' bukszpany?
http://allegro.pl/bukszpan-wiecznie-zielony-30cm-producent-wroclaw-i2262687459.html
Wieloszka 11:52, 13 kwi 2012

ana_art napisał(a)
Agnieszka czy to 'wasze' bukszpany?
http://allegro.pl/bukszpan-wiecznie-zielony-30cm-producent-wroclaw-i2262687459.html

Tak Aniu, te same