Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

Wieloszka 12:22, 12 kwi 2012

Dokładnie tak, Aniu!!! Wkurzają mnie tacy zniewieściali
Madzenka 12:44, 12 kwi 2012

Ojej jaa dyskusja! Mój M wkręca się od 10 lat i uwielbia kosić trawnik , ale mamy malutki. Wszelkie inne prace robi pod okiem dyr finansowego
T co pisze Ania asc, chyba najbardziej pręży z dumy pierś gdy znajomi chwalą ogródek
kwiatholandii 13:14, 12 kwi 2012

Dziś nie dam rady go pochwalić, bo obraził się na Amen. Przeczekam ciężkie dni. Mój M nienawidzi kopania, wyrywania chwastów, wkopywania roślin. Najlepiej kosiłby trawę całymi dniami i podlewał roślinki. Ja myślę, że się zmieni....ale za 3 miesiące, jak już będzie wszystko posadzone haha. A ja też zawsze byłam taka Zosia samosia i nie prosiłam o pomoc. Wielkie okazy wkopywałam sama, bo lubiłam.Teraz nie mogę. Posłucham Cię Aga i będę chwaliła i chwaliła

ps. Bukszpany znalazłam koło Konina, więc mam bliżej niż do Wrocłąwia i też za 8 zł, 35-45cm
Ewa 13:31, 12 kwi 2012

Wieloszka 13:51, 12 kwi 2012

kwiatholandii napisał(a)
Dziś nie dam rady go pochwalić, bo obraził się na Amen. Przeczekam ciężkie dni. Mój M nienawidzi kopania, wyrywania chwastów, wkopywania roślin. Najlepiej kosiłby trawę całymi dniami i podlewał roślinki. Ja myślę, że się zmieni....ale za 3 miesiące, jak już będzie wszystko posadzone haha. A ja też zawsze byłam taka Zosia samosia i nie prosiłam o pomoc. Wielkie okazy wkopywałam sama, bo lubiłam.Teraz nie mogę. Posłucham Cię Aga i będę chwaliła i chwaliła

ps. Bukszpany znalazłam koło Konina, więc mam bliżej niż do Wrocłąwia i też za 8 zł, 35-45cm

Zmieni się, zmieni
Konin znacznie bliżej dla Ciebie niż Wrocław! Kobieta jak chce wszystko potrafi, nawet bukszpany spod ziemi wytrzasnąć
Wieloszka 17:14, 12 kwi 2012

Mam dość pilne pytanie dot.wertykulacji. Do tej pory jej nie przeprowadziłam, bo ciągle coś innego pilnego do zrobienia. Teraz w końcu będzie trochę czasu w sobotę to z kolei nie wiem, czy pogoda odpowiednia. W różnych wątkach czytałam, że do wertykulacji musi być sucho, a u nas od dzisiaj jest chłodniej, mży i do soboty włącznie ma tak być. Ziemia nie jest mokra, bo nie pada obficie, ale nie wiem co będzie do soboty. Można w takich warunkach wertykulować? Bo jeśli tak muszę jutro wypożyczyć wertykulator. Poradźcie proszę...
noemi 23:44, 12 kwi 2012

Chciałabym Ci pomóc, ale nie wiem co za pogoda !!! zimno i do d....y
Borbetka 08:01, 13 kwi 2012

Wieloszko, ja wertykulowałam w różnych warunkach, bo tak po prostu ogrodnik przyjeżdżał (u niego terminy oczekiwania są). Jeśli było mokro to wertykulator wyrywał kępy trawy, ciężko i niedokładnie się wygrabiało, więc robota taka sobie. Jak było bardzo sucho i wietrznie dużo suchej trawy fruwało, więc weź grabie do trawy i spróbuj najpierw sama. Jeśli ładnie się ją wygrabia mimo że wilgotno to wypożyczaj.

borówcowy-raj
Wieloszka 08:15, 13 kwi 2012

Dzięki Borbetko ! Zanim przeczytałam Twój wpis już tak zrobiłam - pograbiłam chwilę sama i wydaje mi się, że jest za mokro. Tylko trawa już ruszyła, rosnie - czy nie będzie za późno robić wertykulację za tydzień?
Wieloszka 08:17, 13 kwi 2012

noemi napisał(a)
Chciałabym Ci pomóc, ale nie wiem co za pogoda !!! zimno i do d....y

Było parę plusów wczorajszej pogody - wreszcie usiadłam wieczorem i obejrzałam film, odpoczęłam...