Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

sylwia_slomc... 22:15, 13 wrz 2023

DariaB napisał(a)

Marta zrobiłam jak proponowałaś
Wiśnię przesadziłam o jakieś 20 cm, po nawiezieniu ziemi została przysypana szyjka i musiałam ją wykopać i podnieść, przy okazji dałam ją ciut bliżej ścieżki żeby jedna piwonia się za nią zmieściła. Wsadziłam w ziemię sztobry hortensji ale nie wiem czy się przyjmą.

Zabierz piwonię zza wiśni bo jak drzewko urośnie to nie będzie tam miała wcale światła co się równa zero kwiatów. Tuje ją zasłonią z jednej wiśnia z drugiej strony. Przerabiam ten problem obecnie pod magnolią w podwórku.
sylwia_slomc... 22:16, 13 wrz 2023

Zamiast hortensji, albo do hortensji możesz dosadzić astry w niebieskim lub fioletowym kolorze, będą ładnie się komponowały i zrobią Ci jesień na rabacie plus cebulowe na wczesną wiosnę za red baronem
DariaB 12:06, 15 wrz 2023

Wiaan napisał(a)
Daria pięknie jest Ogród jest już bardzo bujny, masz busz ale to jest wszystko takie gustowne

Jej nigdy nie sądziłam, że mnie ktoś o gustowność posądzi zawsze miałam problem z estetyką ale wygląda na to, że i tego można się nauczyć
DariaB 12:07, 15 wrz 2023

Agatorek napisał(a)
Ale piękny busz . Kiedy to tak porosło?

Porosło ale tylko z tej strony, druga nadal pustawa, to będzie zadanie na kolejny rok
DariaB 12:08, 15 wrz 2023

sylwia_slomczewska napisał(a)

Zabierz piwonię zza wiśni bo jak drzewko urośnie to nie będzie tam miała wcale światła co się równa zero kwiatów. Tuje ją zasłonią z jednej wiśnia z drugiej strony. Przerabiam ten problem obecnie pod magnolią w podwórku.

Sylwia chyba póki co zostawię ją za wiśnią, raz, że podkrzesałam wiśnię, dwa, że dociera tam słońce zachodnie, a trzy to póki co nie mam dla niej miejsca. Myślałam właśnie o astrach na jesień ale tam jest tak malutko miejsca
DariaB 12:13, 15 wrz 2023

Sezon cebulkowy uważam za otwarty i miałam nic nie kupować ciekawe kto to posadzi haha.

Czekam na tą dalię z niecierpliwością, chyba dawno tak na żadnego kwiatka nie czekałam

A trawy przed ogrodzeniem mam w tym roku potężne, dwie zostały na wiosnę podzielone i są zdecydowanie mniejsze ale też kwitną.
DariaB 12:14, 15 wrz 2023

A domek to bym chciała podobny do tego

Może się jeszcze uda w tym sezonie.
edi75 22:38, 15 wrz 2023

Daria widzę różnorodne cebulowe będą
DariaB 15:56, 16 wrz 2023

edi75 napisał(a)
Daria widzę różnorodne cebulowe będą

Nic nie cieszy na wiosnę jak cebulowe
DariaB 16:02, 16 wrz 2023

Ja chyba nigdy nie skończę roboty, tej grubej. Ciągle tyram i końca nie widać. Wczoraj z 2h wyrywałam chwasty przed ogrodzeniem, przycięłam trochę trawy bo wchodziły na drogę. A dzisiaj wykopałam róże z tej rabaty

Posadziłam je przy jabłonkach, o tutaj

Opitoliłam je totalnie, może ruszą ma wiosnę. W plecy im dałam penstemony.
Do piwoni dosadziłam liliowce i orliki. Musiałam przesunąć piwonie. Moja robota się nigdy nie kończy. Jeszcze muszę po korę jechać. I pasowałoby trawę skosić.