Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

mrokasia 17:22, 16 wrz 2023

Kochana, Ty byś chciała w drugim roku ogrodu zajmować się już tylko pielęgnacją??? Nie kopać, nie przesadzać??? Marzycielka .
Będzie piękne miejsce pod jabłonką .
MagdaLenka 17:47, 16 wrz 2023

DariaB napisał(a)
Ja chyba nigdy nie skończę roboty, tej grubej. Ciągle tyram i końca nie widać.
Moja robota się nigdy nie kończy.

Mam tak samo i co chwila myśl, że nie dam rady tego ogarnąć.
Teraz zastanawiam się, czy w kolejnym sezonie uda się dokończyć całość.
W ogrodownictwie trzeba umieć cieszyć się z małych postępów, bo inaczej to by się człowiek poddał po miesiącu. U Ciebie już są spore postępy i przede wszystkim gustowne zestawienia (a przedogródek to już w ogóle cacy).
Różami się nie przejmuj, bo one są bardzo żywotne. Moja Charming Piano po przesadzeniu uschła zupełnie, a po miesiącu odbiła i teraz pięknie kwitnie.
DariaB 18:54, 16 wrz 2023

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy, jakiś kryzys mnie dopadł. W sumie dużo się udało zrobić. Po korę z mężem skoczyłam, wykartonowałam i mam spokój do wiosny przynajmniej pod wiśnią i jabłonkami, które coś chore w tym roku. Straciły liście i nie ma owocków.

A resztki róż wylądowały w wazonie.
antracyt 19:38, 16 wrz 2023

Jaki ładny bukiecik z różanych resztek
Kryzys Cię dopadł z przepracowania - naprawdę sporo zrobiłaś. Wiosną będzie lepiej efekty widać.
ps. Jak dalia?
ajka 19:41, 16 wrz 2023

A czemu tak opitoliłaś róże? Ja tam sadziłam, przesadzałam o różnych porach roku i wszystkie super sobie radziły bez cięcia. Tnę tylko książkowo na wiosnę.

Ładnie u ciebie, a robota, no cóż, zawsze jakaś się znajdzie. Też chwilami mam dość.
DariaB 19:51, 16 wrz 2023

antracyt napisał(a)
Jaki ładny bukiecik z różanych resztek
Kryzys Cię dopadł z przepracowania - naprawdę sporo zrobiłaś. Wiosną będzie lepiej efekty widać.
ps. Jak dalia?

Dalej czekam

Masz rację to przepracowanie, chciałoby się dużo i naraz ale się nie da. Jeszcze wszędzie ten skrzyp i on doprowadza mnie do szału.
DariaB 19:53, 16 wrz 2023

ajka napisał(a)
A czemu tak opitoliłaś róże? Ja tam sadziłam, przesadzałam o różnych porach roku i wszystkie super sobie radziły bez cięcia. Tnę tylko książkowo na wiosnę.

Ładnie u ciebie, a robota, no cóż, zawsze jakaś się znajdzie. Też chwilami mam dość.

Nie cięłam ich na wiosnę, część gałązek była martwa, plamistość już na liściach. No i łatwiej sadzić jednak mniejsze. Obcięłam i zobaczymy co z nich będzie, powinny się pozbierać. Dwa takie zdechłe krzaczki wyrzuciłam.
LIDKA 20:06, 16 wrz 2023

Daria
Odpocznij. Na Wiosnę wena wróci.
Też to mialam . Wtedy jak 3 mce codziennie biadoliłam na trawnik. Mialam grube roboty pokończone, operacje, nie mogłam mocno tyrać a chcialam już mieć "koniec".

Masz już koniec grubych robót. Kiedyś w koncu pogodzisz się ze skrzypem. Jak ja.

Kwiaty bedą cieszyć kolorami i zapachami, bzyki będą bzyczeć, trawy szumieć, słońce będzie prześwietlać korony drzew a Ty będziesz siedzieć na tarasie i myśleć: no! Ja to wszystko stworzyłam.

Buziolki

Bądź dumna Ogrodniczko!
LIDKA 20:08, 16 wrz 2023

DariaB napisał(a)
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy, jakiś kryzys mnie dopadł. W sumie dużo się udało zrobić. Po korę z mężem skoczyłam, wykartonowałam i mam spokój do wiosny przynajmniej pod wiśnią i jabłonkami, które coś chore w tym roku. Straciły liście i nie ma owocków.

A resztki róż wylądowały w wazonie.

Kora i od razu elegancko. Super
Wiaan 22:08, 16 wrz 2023

Daria znam to uczucie ale szybko minie. Jesteś wykończona i wrzuć sobie na luz, zrobiłaś ogrom fantastycznej pracy, ogród jest cudny, w tak krótkim czasie tego dokonałaś Głowa do góry i odpocznij sobie
Ścieżka wyszła świetnie, to był dobry pomysł.