Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

DariaB 09:47, 02 mar 2022

Anda napisał(a)

Lepiej posadzić za szeroko niż za wąsko Ja też typuję raczej te 3m. Buki to nie są małe drzewka.

Anda sprawdziłam metkę na drugim drzewku i na niej był szerokość 3 m. Czy ja mam teraz te buki przesadzić? Można je ciąć, to jak się za bardzo rozrosną to będę przycinać.

Sylwia napisał(a)

Te 1,5 m średnicy to może być po 10 latach, a drzewko potem nie przestanie przecież rosnąć i po kolejnych 10latach może mieć te 3m.

Co ja się będę martwić co będzie za 15 lat teraz to człowiek jutra pewny być nie może
DariaB 09:50, 02 mar 2022

Agatorek napisał(a)
Jejuu, parę dni, a tyle planów, super

Plan Andy bardzo mi się podoba

Hahaha, mam tak samo. Szczególnie teraz, gdy nie ma liści, wszystko jest powycinane itp.
Ja się śmieję, że będę wychodzić na zewnątrz z maczetą

Ja jak się nie opamiętam to też będę się z maczetą przedzierała
Plany planami, ale robota się sama nie zrobi jeszcze ten tydzień ma być u mnie zimny, a od następnego tygodnia zapowiadają ocieplenie, więc zacznę działać
DariaB 09:53, 02 mar 2022

aciaz1000 napisał(a)
Cześć Daria, przyszłam podglądać i się pouczyć przy okazji

Z jakiego programu korzystasz do rysowania planu?
Super Ci to wychodzi, muszę coś podobnego wyrysować.

U Ciebie już z górki, zazdroszczę tylu pięknych roślin

Hej Aga ja też się wciąż uczę
Plan miałam zrobiony pod kątem planowania kostki, robił mi go architekt, reszta rysunków jest zrobiona na jego podstawie albo w paincie albo w gimphie, z tego ostatniego korzysta mąż, ja sobie z nim średnio radzę
Roślinek mam trochę to fakt, teraz tylko jeszcze stworzyć z nich kompozycje i dopieścić i będzie milutko
DariaB 09:44, 05 mar 2022

U mnie nawrót zimy i według prognoz ma tak być jeszcze przez dwa tygodnie. W ogrodzie nie zrobione, wszystko czeka na cieplejsze dni.
O taka zima

Drobne oznaki wiosny, zapaczkowane róże, tę zimę przetrwały lepiej niż poprzednią, jakby mniej przemarzniętych pędów.

Mam pytanie odnosnie clematisa, to mój pierwszy i jedyny, na etykiecie jest opis jak go ciąć ale i tak mam wątpliwości, praktycznie na samym czubku wypuścił pąka, i mam go ściąć?

Miłego weekendu dla wszystkich!
Judith 11:11, 05 mar 2022

No nieźle napadało u Ciebie! U mnie dość szybko śnieg stopniał, aczkolwiek nie wiem dlaczego, wszak był mróz... Hmm.
LIDKA 18:50, 05 mar 2022

Co do powojnika nie doradze.
Mam 1 szt Dzieci Warszawy

I zobaczylam 1 kwiatek po czym wiatr go złamał. Mam go w donicy. Jak cos z ziemi wyjdzie to posadze pod pergolą z różą pnącą.

Co do zimy; a fuj, a kysz, a precz,
Wiosny chcę.
ajka 23:27, 05 mar 2022

No proszę jaka zima. U nas ostanio mróz i przez następne dwa tygodnie nie zapowiada się na poprawę. I teraz nie wiem czy to wszystko ciąć, czy czekać aż będzie cieplej. Prace w większości wstrzymane.
SlonecznyOgrod 13:05, 06 mar 2022

Cześć mija imienniczko
Widzę, że piękny ogród się tworzy przy nowym domku
Powiem Ci, że bardzo mądrze, że na tym początkowym etapie zaczęłaś już sadzić drzewa, ja mam z tym problem, nie wiem czemu ale boję się sadzić drzew
DariaB 10:15, 07 mar 2022

LIDKA napisał(a)
Co do powojnika nie doradze.
Mam 1 szt Dzieci Warszawy

I zobaczylam 1 kwiatek po czym wiatr go złamał. Mam go w donicy. Jak cos z ziemi wyjdzie to posadze pod pergolą z różą pnącą.

Co do zimy; a fuj, a kysz, a precz,
Wiosny chcę.

Mojego posadziłam w zeszłym roku ale nie zakwitł, może w tym roku się doczeka, dalej nie wiem jak go przyciąć, może go w ogóle nie będę ciąć, wytnę tylko to co po zimie będzie martwe. Ja też zimie mówię, idź już precz!
DariaB 10:16, 07 mar 2022

Judith napisał(a)
No nieźle napadało u Ciebie! U mnie dość szybko śnieg stopniał, aczkolwiek nie wiem dlaczego, wszak był mróz... Hmm.

A weź, odechciewa się wszystkiego przy takiej pogodzie słońca mi trza i ciepełka i śpiewu ptaków, rozmarzyłam się