Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

DariaB 17:46, 17 lip 2026

Dziewczyny dziękuję, że zaglądacie mimo, że się nie udzielam za wiele. Nie będę obiecywać, że nadrobię wasze wątki ale postaram się chociaż zajrzeć.
Zostawię kilka fotek.
DariaB 17:51, 17 lip 2026

DariaB 17:55, 17 lip 2026

DariaB 18:08, 17 lip 2026

A to rzeczona rabata na której muszę zrobić rewolucję, wkurza mnie ona bardzo.

Nie wiem czy cokolwiek widać na tych zdjęciach. Na końcu ścieżki jest domek, koło niego rośnie jabłonka, później 3 piwonie, za nimi bez sensu posadzona róża pnąca, która nie kwitnie bo ma ciemno. Następnie wiśnia Royal Burgundy. Jakiś liliowiec, białe okrywowe róże pod dwoma jabłonkami Ola - też im źle bo sporo cienia, białe kalaminty, biały przetacznik. Następnie jest wiśnia Amanogawa, judaszowiec, jakieś siewki jeżówek, werbeny, piwonia drzewiasta i zwykła. Mała hortensja Polestar. No i trawki carexy Rauriefy. U je chciałabym posadzić jako obwódkę, a wywalić kocimiętki które rosły jako zapchaj dziury. Ogólnie jestem gotowa wszystko zmienić, na pewno muszą zostać drzewa i piwonie, oraz hortka polestar i judaszowiec, reszta może wylecieć/pojechać na wieś/zmienić miejscówkę. Liczę na waszą pomoc. Rabat jest wąska, około 1,5 od wschodu, ale słońce tak dociera bardziej koło południa, no i jak widzicie za płotem tuje sąsiada. Między tymi roślinami posadziłam na wiosnę cisy prowadzone w kulkę bo brakowało mi zimozielonych.
LIDKA 18:18, 17 lip 2026

Skoro polestar taki tu ładny to może by więcej takich posadzić .
Pomieszać z piwoniami . Miałabyś kwitnienie w różnym czasie . Róże przenieś jak nie kwitną a obwódkę zrób z carexa to się na ścieżkę będzie wylewał .

Daria pięknie masz i robisz cudne zdjęcia .