Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

DariaB 10:27, 12 maj 2026

Weekend był piękny, całą niedzielę działałam sobie w ogrodzie, prawie mam wszystko wyplewione, trochę poprzesadzałam, min. perwowską i barbulę, wsadziłam je na rabatę ze stipą i różami bo tam gdzie rosły miały za dużo cienia. Obecnie cieszą kukliki i kamasje, uwielbiam je
DariaB 10:31, 12 maj 2026

A wczoraj skończyłam plewić trawiasto-bylinową za domem, tam się działa maskara. Za płotem jest łąka i sieje się z niej niemiłosiernie. Pod brzozami normalnie wyrósł trawnik, a jaka to piękna, zielona trawka była haha. Muszę wywalić sadźca bo wszędzie mam jego siewki, tak samo sieje się przgorzan, a ma bardzo długi korzeń palowy i ciężko go wyplewić.
Judith 11:02, 12 maj 2026

Pięknie! Kukliki przecudowne. Zazdro, u mnie za sucho i zanikły całkowicie...
MartaCho 11:26, 12 maj 2026

Przecudnie masz! Fajnie, że udało się tak popracować!
Piękne te kamasje, taki ładny błękitny, delikatny kolor mają.
Narsilia 18:03, 12 maj 2026

Kamasja piękne wpisuje na listę must have już kiedyś u kogoś widziałam ale u ciebie zachorowałam na nie na dobre, kuklik i też śliczne mam dwie kwoki od Lidki rosną,kroki ładne zielone przybierają to ich drugi sezon ale jeszcze kwitnąć nie chca buuu
LIDKA 19:19, 12 maj 2026

Daria masz bardzo pełne rabaty. Wszystko tak Ci ładnie rośnie. Ładne te kamasje i zwróciły moją uwagę.

Dlaczego nie masz zywołotu po prawo od tarasu? Chyba by trochę ograniczył nasiewanie się chwastów z pola?
sylwia_slomc... 20:23, 12 maj 2026

Na ostatniej fotce ścieżka sprawia wrażenie jakby to były schody i teren prowadził w dół, dałam się nabrać czy faktycznie tak jest?
DariaB 11:03, 14 maj 2026

Judith napisał(a)
Pięknie! Kukliki przecudowne. Zazdro, u mnie za sucho i zanikły całkowicie...

Szkoda, bo ja uwielbiam te śmieszne kwiatki.
MartaCho napisał(a)
Przecudnie masz! Fajnie, że udało się tak popracować!
Piękne te kamasje, taki ładny błękitny, delikatny kolor mają.

Tak, kawał roboty odwaliłam, do dzisiaj mnie pewne części ciała bolą Kamasje są super i pięknie przyrosły od zeszłego roku, ponoć je trzeba odmładzać, ale u mnie chyba jeszcze nie ten czas.
Narsilia napisał(a)
Kamasja piękne wpisuje na listę must have już kiedyś u kogoś widziałam ale u ciebie zachorowałam na nie na dobre, kuklik i też śliczne mam dwie kwoki od Lidki rosną,kroki ładne zielone przybierają to ich drugi sezon ale jeszcze kwitnąć nie chca buuu

Kupuj nie żałuj a kukliki może warto podzielić jak nie kwitną?
LIDKA napisał(a)
Daria masz bardzo pełne rabaty. Wszystko tak Ci ładnie rośnie. Ładne te kamasje i zwróciły moją uwagę.
Dlaczego nie masz zywołotu po prawo od tarasu? Chyba by trochę ograniczył nasiewanie się chwastów z pola?

Może znajdziesz miejsce dla kamasji na swojej kortowej? Myślę, że fajnie by wyglądały jakby wystrzeliwały spomiędzy roślin jak takie pochodnie. Nie mam żywopłotu bo mi było na niego szkoda miejsca, za brzozami są miscanty i one później robią za żywopłot, sieje się ze wszystkich stron, a może te zielone trawki to były siewki z moich traw, ciężko stwierdzić.
sylwia_slomczewska napisał(a)
Na ostatniej fotce ścieżka sprawia wrażenie jakby to były schody i teren prowadził w dół, dałam się nabrać czy faktycznie tak jest?

Sylwia ścieżka nie prowadzi w dół, jest stopień będący zejściem z tarasu, to pewnie złudzenie optyczne.
antracyt 11:46, 14 maj 2026

Gęsto i zielono
Zazdroszczę motywacji do pielenia
DariaB 10:24, 03 cze 2026

antracyt napisał(a)
Gęsto i zielono
Zazdroszczę motywacji do pielenia

Niby gęsto,a są jeszcze dziury na rabatach i przez to muszę znowu plewić