DariaB
09:12, 26 kwi 2022

Dziewczyny chyba podjęłam decyzję o eksmisji magnolii na działkę ogrodniczą, siostra bardzo tam chce magnolię i dała się nabrać na sadzonki w L... i kupiła ukorzenione 30 cm patyczki. W sumie ta magnolia mnie trochę od początku denerwowała, ładnie kwitnie, to fakt, o ile kwietnie, bo w tym roku nie miała ani jednego pączka. Kwiatki pachną, to też na plus. Na minus, mamy koniec kwietnia, a ona nie ma ani kwiatów ani liści, same gołe patyki, w połowie sierpnia liście już zaczynają brązowieć i opadać. Nie ma efektu przebarwienia. Dwa, może urosnąć nawet do 5m, a ja raczej nie mam miejsca. Jak mam wybierać drzewo w zakątku orientalnym to zdecydowanie stawiam na miłorząba.
Zastanawiam się też nad eksmisją buków. Ich posadzenie nie do końca było moją decyzją, teraz chyba bym ich nie posadziła. Są trzy buki, a każdy z nich może osiągnąć 10-15m. Trochę dużo jak na mój ogródek. W ich miejsce mogłabym posadzić jakieś mniejsze, ładne drzewko.
To takie moje nocne i poranne rozmyślania.
Zastanawiam się też nad eksmisją buków. Ich posadzenie nie do końca było moją decyzją, teraz chyba bym ich nie posadziła. Są trzy buki, a każdy z nich może osiągnąć 10-15m. Trochę dużo jak na mój ogródek. W ich miejsce mogłabym posadzić jakieś mniejsze, ładne drzewko.
To takie moje nocne i poranne rozmyślania.