Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Martka 17:47, 19 gru 2022

Zgadzam się z Jolą, bardzo skromna jesteś, Magaro, pięknie piszesz, pięknie komponujesz rabaty, i to bez żadnych przechwałek, nawet malutkich. Dlaczego nie funkcjonuje jeszcze powiedzenie "skromny jak Magara"? To ogromne przeoczenie.

Magara 00:12, 20 gru 2022

Bardzo się cieszę, że dzieła Pana Przemysława Krzemienia Wam przypadły do gustu
Ja po przeczytaniu tego wywiadu byłam (nadal jestem) mega zauroczona i człowiekiem i jego talentem i skromnością i tym co tworzy. Takie "COŚ" musi być podane dalej - facebooka nie mam to podałam dalej na Ogrodowisku

Ewa-Anda - nie, nic nie kupiłam (jeszcze), dopiero dwa dni temu się dowiedziałam o istnieniu człowieka, który takie cuda robi

Rumianko - siedź na podium, siedź, ono Ci należne m.in. za znajomość nut kaszubskich, za inne talenta nowe podium postawimy

Joku - w imieniu DT dziękuję Nie wiem czy On uzdolniony czy raczej szalony? Stawiam na to drugie i nie wykluczam, że w szaleństwie się uzupełniamy, chociaż rabat bym do tego nie mieszała

Martka - Ty mnie chyba z kimś mylisz
Magara, którą znam:
- pisze na szybko co jej ślina na język/palce przyniesie (czasem żałuje, że coś napisała ale leniwa jest jak pies więc nie chce jej się edytować),
- rabaty komponuje w bólach i przez przypadek (żałuje tego dwa razy bardziej, a że (j/w) leniwa jest jak pies to zakłada, że "jakoś to będzie" na tych rabatach),
- chwali się zawsze najładniejszymi zdjęciami, które udało się zrobić, nieudane kasuje od ręki (tu nie jest leniwa jak pies)
antracyt 07:46, 20 gru 2022

Ha
Magaro droga, chwaliłaś mój "dar" komponowania rabat. Zdradzę Ci sekret sporej części ich urody - jestem leniwa jak kot Siewki tego i owego rosną sobie niczym chwasty, tu trochę skubnę, trochę gdzie indziej, ale reszta z powodu mojego lenistwa rośnie nadal i okazuje się, że kompozycja wychodzi z tego całkiem udana
ps. Mój obecny i wszystkie poprzednie psy obraziły by się na amen gdybym je leniwymi nazwała (i miałyby rację)
Martka 08:58, 20 gru 2022

Magaro, ależ Twoje trzy punkty nijak się nie wykluczają z tym, co napisałam powyżej Nawet jeśli „leniwa jak pies”, to mocno zdyscyplinowana przecież nikt inny, tylko Ty zawsze nocny dyżur na forum obejmiesz sprawdzisz, co w forumowym obejściu, podsumujesz, czasem dolejesz oliwy, trafisz w sedno, uśpisz kojącym tekstem. Krótko mówiąc: Magara jest jedna
Joku 16:38, 20 gru 2022

Dziewczyny, lubię czytać to co piszecie . Ja chyba ze wzmiankowanego wyżej lenistwa (u mnie bardziej leniwy jest koci ród) wolę czytać niż pisać.
Co do DT to może i szalony ale bez odrobiny talentu i garści dokładności nic by z tych nut kaszubskich nie wyszło. Albo wyszło ale krzywo .
Rumianka 22:25, 20 gru 2022

Donoszę, że moje lenistwo, jest najwolniejsze, bo żółwie...o czym świadczy fotka...
Moja "Żuczka" potrafi tak tkwić w bezruchu 6-8 godzin, ale pod żarówką... ale normalnie, to potrafi szybko biegać... aż śmiesznie to wygląda...ale ma dziewczyna 25 lat, to najlepsza młodość przecież...

Martka 22:40, 20 gru 2022

Dziewczyny, zabawa na całego dokończ zdanie: jestem leniwa jak … :‘D żółw na prowadzeniu dodam tylko, że ogrody leniwych właścicieli mają w tym kraju wciąż liczną reprezentację i jakoś nie wyglądają jak Wasze Buziaki świąteczne!
Magara 00:07, 21 gru 2022

Zuza - rozumiem, że żeby osiągnąć efekty jakie Ty osiągasz muszę zmienić nastawienie - czy jak będę leniwa jak kot a nie leniwa jak pies - rabaty mi wypięknieją?

Martko - ja w ogóle nie zaprzeczam, że Magara jest jedna Zdyscyplinowana, a jakże Dyżurująca - oczywiście

Jola-Joku - czytaj ile wlezie, jeżeli paplanina nasza wywołuje u kogoś uśmiech - znaczy warto

Rumianko - miałam kiedyś żółwie - to są torpedy, wbrew obiegowej opinii Pamiętam jak zasuwały widząc sałatę parę metrów dalej
MartaCho 09:41, 21 gru 2022

Dokładnie! To samo ze ślimakami- zawsze pierwsze na grządkach
Rumianka 15:28, 21 gru 2022

Moja żółwiczka wodno-lądowa...chodzi powoli, a biega szybko oraz pływa z turbo-przyspieszeniem...