Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Magara 23:26, 25 kwi 2025

Fajnie by było wiedzieć co to I jak z cięciem
Wszystkie opinie mile widziane
Kasya 06:29, 26 kwi 2025

Ale jak to tak 3 samotne drzewka niepolaczone rabatką ?
Polon 07:06, 26 kwi 2025

Magara napisał(a)
Wiosna jest pełną parą - na forum tyle wpisów, że nie da się nadążyć i wszędzie odpisać

Ja na etapie myślenia o przymrozkach, czekaniu na deszcz, zagospodarowywaniu kompostu i ogólnie wiosennych porządkach

Fakt, forum razem z wiosną obudziło się do życia, wszyscy pokazują piękne, zadbane, kwitnące ogrody, ale takie widoki jak Ty masz, to już nie wszystkim są dane
Przepięknie z obu stron płotu (którego nota bene nie widzę ). Delikatne rabatki, misa z wodą, drzewa i widok - bajka.
Bardzo podoba mi się taki model życia, żeby mieć jakiś mały letniskowy całoroczny domek w takich pięknych okolicznościach przyrody, koniecznie z lasem w zasięgu ręki.

Co do wiśni to niestety ja z tych, co się nie znają kompletnie, ale niezależnie od tego co to, kwiaty ma ładne, a i ten pokrój też ciekawy
LIDKA 07:39, 26 kwi 2025

Magarku wiosnę masz niesamowitą. Ogrody leśne mnie mocno zachwycają . Twój zwłaszcza.
Kwiatki wiśni śliczne.

Widoki za płotem niech jak najdłużej pozostaną takie.
GingerO 07:51, 26 kwi 2025

Pisze tu u Ciebie jako kura na Twojej grzędzie dziewczyny, byłam wczoraj w Au...n i kupiłam w wielkiej doniczce kuklika za 25 zł, bardzo rozrosniety. Pewnie bezodmianowy bo nic tam nie pisze jaki, ale jest piękny, taki żółto - lososiowo- różowy, rozwinięte kwiaty są lekko różowe już. Kupiłam sobie i to mój 1 kuklik. Może ktoś skorzysta z tego info?
Basieksp 07:56, 26 kwi 2025

Też mam pomylone rośliny. Ostatnio moja żółta magnolia, z której tak bardzo się cieszyłam, specjalnie do arboretum eMa wyciagnęlam, by zobaczył, bo wiem, że jak mu coś się spodoba, to ja już mam z górki i miejsce tylko muszę znaleźć. No i kupiliśmy żółtą magnolię, zakwitła na blady róż. Na kolejną chyba już naprawdę miejsca nie mam.
Piszesz, że czekasz na deszcz, kurczę u nas jest nawet mokro, beczki mam pełne i chyba kilka razy już padało. Też obawiam się przymrozków, wczoraj przykrylam wszystkie donice, nie będę ich chować, za dużo biegania.
No a teraz popodziwiam widoki Mieszkacie w pięknym miejscu, to co za płotem, wtapia się w ogród i to mi się najbardziej podoba
Ja nie mogę zapożyczyć sobie krajobrazu, musiałabym któregoś sąsiada wtopić w krajobraz
GingerO 08:00, 26 kwi 2025

Basieksp napisał(a)
Też mam pomylone rośliny. Ostatnio moja żółta magnolia, z której tak bardzo się cieszyłam, specjalnie do arboretum eMa wyciagnęlam, by zobaczył, bo wiem, że jak mu coś się spodoba, to ja już mam z górki i miejsce tylko muszę znaleźć. No i kupiliśmy żółtą magnolię, zakwitła na blady róż. Na kolejną chyba już naprawdę miejsca nie mam.
Piszesz, że czekasz na deszcz, kurczę u nas jest nawet mokro, beczki mam pełne i chyba kilka razy już padało. Też obawiam się przymrozków, wczoraj przykrylam wszystkie donice, nie będę ich chować, za dużo biegania.
No a teraz popodziwiam widoki Mieszkacie w pięknym miejscu, to co za płotem, wtapia się w ogród i to mi się najbardziej podoba
Ja nie mogę zapożyczyć sobie krajobrazu, musiałabym któregoś sąsiada wtopić w krajobraz

Zgadzam się z Tobą, u Magary tło robi cała robotę! A co do zoltych magnolii, muszą być piękne, na żywo takich nie widziałam
Miskantowo 08:04, 26 kwi 2025

Pięknie u Ciebie.
Tez zachwycam się widokami z dalszego planu (ja z tych podmiejskich, z małą działką i sąsiadami zza plota)
U mnie domki sąsiedzkie na wyciągnięcie ręki.
Dzięki Bogu sąsiedzi się trafili zacni.

Kasya 08:06, 26 kwi 2025

Miskantowo napisał(a)
Pięknie u Ciebie.
Tez zachwycam się widokami z dalszego planu (ja z tych podmiejskich, z małą działką i sąsiadami zza plota)
U mnie domki sąsiedzkie na wyciągnięcie ręki.
Dzięki Bogu sąsiedzi się trafili zacni.

Jaki piekny avatarek
Eupraksja 08:25, 26 kwi 2025

Magara napisał(a)

Muszę przyznać rację Małżonkowi, że w markecie spożywczym się kupuje żarcie a nie narzędzia czy kwiatki

Hmm, moje botaniczne tulipanki z marketu na B nie zakwitły w ogóle, tylko liście wyciągnięte… Ale i cebulki od jednego z chyba większych dystrybutorów totalnie pomylone :/ Np. cebulica hiszpańska zamiast dwulistnej