Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Rojodziejowa 15:49, 27 kwi 2025

Eupraksja napisał(a)

Ja to widzę u siebie stale się powtarzający cykl: na etapie wybierania i kupowania roślin myślę, no może trochę ryzykowny ten zakup, może czasem przemarznie, ale nie co roku i potem przecież odbije. A potem patrzę na te przemrożone listeczki i serce boli, i każdy jeden pęd boli… A potem kolejne zakupy i znowu wygrywa nadzieja, i tak w kółko

Ja na razie mam na odwrót. Np. Magnolii nie mam, choć bardzo bym chciała, ale warunki kiepskie, w zimie zimno i wietrznie, a potem u Sylwii widzę, jak pięknie kwitną i żal d… ściska
mrokasia 15:50, 27 kwi 2025

Daga, współczuję strat. Mieszkasz w jakimś kotle zimna, jak Judith w kotle suszy.
U mnie straty małe ale też przykro. Dostały rdesty, krwiściągi, nowa magnolka - dwa jedyne kwiaty brązowe i przywiędłe listki .
Judith 17:12, 27 kwi 2025

Rojodziejowa napisał(a)

Ja na razie mam na odwrót. Np. Magnolii nie mam, choć bardzo bym chciała, ale warunki kiepskie, w zimie zimno i wietrznie, a potem u Sylwii widzę, jak pięknie kwitną i żal d… ściska

Tez mam na odwrót . Kupuję od kilku lat wyłącznie rośliny dobrze znoszące suszę. Pogodziłam się z tym.
Kasya 18:11, 27 kwi 2025

mrokasia napisał(a)
Daga, współczuję strat. Mieszkasz w jakimś kotle zimna, jak Judith w kotle suszy.
U mnie straty małe ale też przykro. Dostały rdesty, krwiściągi, nowa magnolka - dwa jedyne kwiaty brązowe i przywiędłe listki .

Mialas przymrozek teraz ?
mrokasia 19:41, 27 kwi 2025

Kasya napisał(a)

Mialas przymrozek teraz ?

No musiał być skoro ścięło mi kilka roślin.
sylwia_slomc... 21:52, 27 kwi 2025

Teraz już wiesz, że rośliny się odbudują stąd strach mniejszy U mnie też możliwe przymrozki.
Ta pomylona wisienka i tak na piękność się zapowiada
Magara 00:04, 28 kwi 2025

Dziewczyny - dzięki za słowa otuchy
Dziś w nocy było gorzej - co miało oberwać drugi raz, oberwało drugi raz, tylko mocniej Sprawdzałam temperaturę z termometru w aplikacji - o 3ciej było minus 1.8. A termometr mierzy jakieś 1,5 metra nad ziemią. W dalszym ciągu nic nie poradzę na mój kaszubski klimat... Jeszcze jedna noc z minusami mnie czeka
Najbardziej żal mi Gienki - wczoraj dostała po kwiatach, dziś w nocy też po liściach Wiem, że się zbierze, ale wiem, że to potrwa. Gienka rośnie w strategicznym punkcie - nieopodal tarasu - będzie straszyć jeszcze dobre półtora miesiąca
Magara 00:22, 28 kwi 2025

Beata - te różnice w wegetacji mnie zadziwiają Kilkanaście kilometrów przecież tylko

Wioletta
- już napisałam, dobrze nie jest

Asia-Roo - u mnie też magnolki i grujecznik - widać one wrażliwe.

Asia-Rojo - zapraszam, pogadaj z tymi moimi roślinami

Ania-Makao
- widziałam ten filmik z pryskaniem algami. Nawet miałam ten pomysł z tyłu głowy, ale jakoś mi umknął w natłoku różnych spraw. Może za rok spróbuję?

Kasja - u nas było na minusie, na bank. Termometra nie trzeba było. O ósmej świat był biały...

Judith, Basia - dzięki Rośliny się podniosą, za nimi i ja

Ewa
- u mnie nie ma wyboru, przymrozek bierze co chce

Kaśku - też mam wrażenie, że jakoś pechowo miejsce dla ogrodu wybrałam No ale jest jak jest
Kasya 00:28, 28 kwi 2025

No nie do wiary wprost bo zawsze nikt nie mial przymrozku tylko ja
A tym razem u mnie kolo zera ale mrozu nie bylo
Teraz mam tylko 2 na plusie i mam nadzieje ze minusow nie bedzie bo nic nie schowalam
AgaBoso 06:50, 28 kwi 2025

Magara napisał(a)
Dziewczyny - dzięki za słowa otuchy
Dziś w nocy było gorzej - co miało oberwać drugi raz, oberwało drugi raz, tylko mocniej Sprawdzałam temperaturę z termometru w aplikacji - o 3ciej było minus 1.8. A termometr mierzy jakieś 1,5 metra nad ziemią. W dalszym ciągu nic nie poradzę na mój kaszubski klimat... Jeszcze jedna noc z minusami mnie czeka

Spróbuj opryskać wodą z aspiryną.