Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

mrokasia 10:58, 23 kwi 2025

April napisał(a)
Wg mnie to wielosił Brise d'Anjou. Albo inna odmiana variegata
Wielosiły u mnie zaraz zaczną kwitnąć.

U mnie też już pąki na wysokich łodyżkach .
Makao 14:02, 23 kwi 2025

April napisał(a)
Wg mnie to wielosił Brise d'Anjou. Albo inna odmiana variegata
Wielosiły u mnie zaraz zaczną kwitnąć.

Czyli jednak ich czas. Nie mam u siebie więc wydawało mi się że one jednak później powinny kwitnąć.
sylwia_slomc... 21:58, 23 kwi 2025

Moje kwitły później, chyba wszystko od stanowiska i strefy zależy.
Magara 23:07, 23 kwi 2025

Lidka - Koleżanki dobrze podpowiadają - to wielosił, na fotce odmiana Gold Feathers - sprawdziłam bo na allegro kupowane, więc mogłam się upewnić Dla mnie - super roślina - ładnie kwitnie, ma ładne liście, wcześnie wiosną startuje, cały sezon wygląda atrakcyjnie Mam kilka odmian - wszystkie mnie cieszą

Kasya - rabatki będą czarniejsze, masa towaru mi została

Ola-Ginger - oczywiście masz rację - ta druga róża to Bieneweide Rose

Kaśku - cmok

Zuza - Gienka dostała mrozem, kwitnie ale z bliska widać, że kwiaty uszkodzone Susan zaczyna - w szoku jestem, że ma w ogóle kwiaty, bo ona w cieniu posadzona

ajka 23:43, 24 kwi 2025

Magara a jakiego wielosiła polecasz? Ja mam tylko Blue Pearl, u mnie już kwitnie, co by do niego pasowało?
Monia81 07:23, 25 kwi 2025

Kurczę a moje wielosiły zniknęły, ciekawe co im nie spasowało, no będę u Ciebie cieszyć oczęta nimi
Gosialuk 12:00, 25 kwi 2025

Pewnie miały za sucho. One dość wilgociolubne są.
Magara 23:08, 25 kwi 2025

Ajka - ciężko polecić konkretnego, one wszystkie fajne Kwiatki ładne, liście wcześnie startują więc zdobią, no i do jesieni te liście ładne

Monia - sadząc je czytałam na forum, że u niektórych zanikają - podjęłam ryzyko U mnie chyba im dobrze, bo są

Gosia - no właśnie nie wiem, czy one takie wilgociolubne, nie do końca jestem przekonana Być może to kolejna roślina, która ma swoje humory w zależności od ogrodu, w którym rośnie
Magara 23:17, 25 kwi 2025

Wiosna jest pełną parą - na forum tyle wpisów, że nie da się nadążyć i wszędzie odpisać

Ja na etapie myślenia o przymrozkach, czekaniu na deszcz, zagospodarowywaniu kompostu i ogólnie wiosennych porządkach

Magara 23:23, 25 kwi 2025

Obfociłam dziś magnolki i wiśnie. Jest coraz zimniej, zaczynam wierzyć w minusy nad ranem
Przy okazji fot stwierdziłam, że wszystkie wiśnie mam pomylone. O ile jedna, która miała być Kanzanem jest Amanogawą - nie robi mi to, może nawet lepiej, to moja kiku jednak chyba kiku nie jest
Tu trzy:

Niespodzianka pośrodku

Takie ma kwiaty: