Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Basieksp 00:02, 19 kwi 2025

U mnie przeszła duża burza z porządnym deszczem, mocno się błyskało, ale grzmoty w miarę ok, Aza nawet mocno się nie bała prawie bez wiatru akurat zrobiłam obchód z latarką, beczki w 3/4 napełnione, były już prawie całkiem puste żaby dalej rechocą, jest nawet przyjemnie ciepło teraz ta burza poszła w Twoją stronę, trzymam kciuki, za deszcz
mirkaka 06:11, 19 kwi 2025

U nas niestety sucho, ani kropli deszczu ani burzy
Piękne "inne" kwiatki zawilec grecki ma kolor błękitu? Jeszcze kwitnie puszkinia??? No moja już całkiem przekwitła
LIDKA 07:16, 19 kwi 2025

Magara mam to samo z tulipsami. Też mam wkurza. Bede szukać sprawdzonegk źródła.
Marta Potoczek chyba jakies ma. Bede pytać.
Gosialuk 16:39, 19 kwi 2025

Całkiem ładne te inne kwiatki. Jest na co popatrzeć. Kompozycje z szafirkami mi się podobają.
Joku 17:51, 19 kwi 2025

Magara napisał(a)

Bardzo podoba mi się ten zestaw. Niech róże zdrowo rosną. Będę się przyglądać twojemu doktorkowi Jamain . Może znajdę kiedyś dla niego miejsce.
Judith 17:53, 19 kwi 2025

Ależ słodkie i sielskie widoki u Ciebie .
W temacie cebul tulipanowych - dobre źródło i ja bym chętnie przytuliła .
Póki co zaopatruję się w LM - kupuję najzwyklejsze zwyklaki po złotówce za sztukę i Póki co - nie zawodzą.
Kordina 22:28, 19 kwi 2025

Magara napisał(a)

Bożenka - j/w Gdzie Wy tą energię widzicie??? Ja wymęczona wiosną i oklapła jak przebita dętka

Jak to gdzie, po czynach ich poznacie, zacytuję Cię:
Szklarnia, remont w chałupce, święta, tony kompostu
TAR 22:41, 19 kwi 2025

Chyba i ja zaczne narzekac, u nas nie spadla ani jedna kropla a 3 zapowiedzi byly. I tylko rechoczace żaby nie zawodza

Zestaw tulipanowo-szafirkowy bardzo zacny
Magara 23:27, 19 kwi 2025

Basia - może i coś szło w moją stronę ale nie doszło Od rana pochmurno ale spadły znowu 3 krople. Nic to, czekam

Mirka - zawilce przesadzałam/rozsadzałam w zeszłym roku Te w większym cieniu są faktycznie mniej wybarwione Puszkinia sadzona dwa sezony temu już przekwitła. Ta ze zdjęć to sadzona zeszłej jesieni, na rabacie zachodniej Wciąż cieszy oko

Lidka - czytałam, że też masz nerwa Rozumiem Wczoraj pobieżnie przejrzałam odcinki Marty o cebulowych, ale nie znalazłam żadnych polecajek

Gosia - każde kwitnienie cieszy

Jola - zestaw szafirkowo-tulipanowy sadzony jesienią Tulipanki z miski mają miejscówkę dożywotnią ogarniętą. Z szafirkami będę musiała pokombinować. Za dużo ich już mam, ale bardzo je lubię

Judith - ja w temacie tulipanów nie szukam wyfikanych Chciałabym żeby kolor się zgadzał - ot takie widzimisię

Bożena - no masz rację

TARcia - u nas nawet żaby milczą z uwagi na brak opadów

Joku 11:53, 20 kwi 2025

Szukam w pamięci niemieckich szkółek prowadzących sprzedaż wysyłkową, przypomniała mi się Staudengärtnerei Gaißmayer znana w Niemczech i nie tylko. Prowadzi e-sklep, myślę że ze względu na renomę można jej zaufać. Sprzedaż wysyłkową prowadzą też duże centra ogrodnicze typu Dehner czy Pflanzen Kölle