Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie)

Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie)

Margerytka40 10:24, 16 maj 2023

April napisał(a)
Fantastyczne masz te kukliki. Co roku podziwiam, tym bardziej że u mnie sobie nie radzą. Pewnie za dużo cienia.
Do czosnku niedźwiedziego przymierzam się od paru ładnych lat i ciągle coś mi staje na przeszkodzie, a szkoda, bo wygląda mega fajnie. Siałaś czy kupowałaś już kwitnące? Bo podobno długo się czeka na kwiaty z tych wysiewanych.

Czosnek dostałam od Bogdzi, wielką kępę. Teraz mi się sieje sam ale faktycznie te siewki nie kwitną póki co. Nie szkodzi, poczekam na nie. Oby tylko miejsce mu przypasowało bo by mi tam teraz pasował taki biały łan
Wzięło mnie jeszcze na Mai tai do kolekcji, może gdzieś upoluję
Margerytka40 10:25, 16 maj 2023

April napisał(a)

Lucy kiedyś miała, w poprzednim ogrodzie ale nie wiem czy ma obecnie. Rozdawała nawet. Próbowałam z nim u siebie ale bez sukcesu.

Muszę zapytać Lucy, może uchowała odrobinkę
Margerytka40 10:30, 16 maj 2023

Kawa napisał(a)
cudownie z kuklikami
a wiesz że nie pomyślałam o tym żeby czosnek niedźwiedzi na rabatę wsadzić?? a mam takie miejsce
epimedium z białymi kwiatuszkami cudne

Tylko wiesz, ten czosnek jest bardzo siejący się. Mnie w to graj póki co a później będę najwyżej obcinać kwiatki pod koniec kwitnienia. Tylko tyle go nasadziłam. A tam, on później zasycha i go nie ma, jak to cebulowe.
mrokasia 10:33, 16 maj 2023

Wow, różanka robi show! Ślicznie z tymi kuklikami!
Wiolka5_7 10:36, 16 maj 2023

Pięknie u Ciebie Asia
Różanka z kuklikami cudna

Kupiłam 2 lata temu 3 szt. i jedna mi padła ,bo opuchlaki zeżarły korzenie,więc trzeba uważać bo lubią je.

Wydałam w zeszłym roku mamie ,podzieliłam te 2 sadzonki i teraz u niej ładnie rosną
Fajne są ,ale u siebie jakoś nie miałam gdzie wtyknąć a kupiłam bo na O. był na nie szał
Margerytka40 12:02, 16 maj 2023

mrokasia napisał(a)
Wow, różanka robi show! Ślicznie z tymi kuklikami!

Kiedyś ich nie doceniałam, rosły gdzieś w kącie
Margerytka40 12:05, 16 maj 2023

Wiolka5_7 napisał(a)
Pięknie u Ciebie Asia
Różanka z kuklikami cudna

Kupiłam 2 lata temu 3 szt. i jedna mi padła ,bo opuchlaki zeżarły korzenie,więc trzeba uważać bo lubią je.

Wydałam w zeszłym roku mamie ,podzieliłam te 2 sadzonki i teraz u niej ładnie rosną
Fajne są ,ale u siebie jakoś nie miałam gdzie wtyknąć a kupiłam bo na O. był na nie szał

Teraz już będę bacznie obserwować je pod kątem robali, nie myślałam, że to ich przysmak, żurawki to wiedziałam
No tak czasem bywa, że roślinki nie do końca wpasowywują się w nasze wizję. Ja tak mam z hakone All gold
Magleska 15:02, 16 maj 2023

Margerytka40 napisał(a)
Teraz wzrok najbardziej przyciąga mi różanka i kwitnące na niej kukliki

Świetne połączenie - ta pomarańczowa rabata jest boska jak i pozostałe
Margerytka40 17:06, 16 maj 2023

Magleska napisał(a)

Świetne połączenie - ta pomarańczowa rabata jest boska jak i pozostałe

Madziu dziękuję. Kolorystyka mało forumowa i o dziwo nie bije mi po oczach, aż się sama dziwię
Margerytka40 17:10, 16 maj 2023

Jeśli kogoś to zainteresuje to donoszę, że moja werbena Bampton przeżyła i odbija od korzenia. Siewek jeszcze na razie nie widzę, może nie będzie a może jeszcze czas wszak patagońska też późno wychodzi. Mogły by być bo chętnie powiększyłabym jej ilość