Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie)

Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie)

Gruszka_na_w... 21:47, 09 cze 2022

Margerytka40 napisał(a)

Jak padł u mnie pomysł różanki to widziałam ją tylko w tych kolorach. Obawiałam się tylko, że będzie bardzo krzyczeć na tle reszty raczej spokojnego ogrodu a okazało się, że nie. Dodaje mu tylko smaczku. Teraz mam i w innych miejscach róże choć już w stonowanych barwach. Jeszcze małe i nie widoczne na tyle, by pokazać. Chyba bakcyl różany się do mnie przyplątał

Jak to dobrze, że zdecydowałaś się na zaproszenie tych róż. Przepięknie wygląda ta rabata. Aż się buzia sama do niej śmieje.
Moja amsonia ma inne kwiatki.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Margerytka40 22:02, 09 cze 2022

inka74 napisał(a)
Byłam w Rogowie ale dzień był tak intensywny, że wróciłyśmy z Rogowa po godz. 19.30 i byłam totalnie padnięta. Nie byłabym w stanie nawet 20 km dalej pojechać. Cały dzień tam spędziłyśmy od rana. Intensywnie strasznie było.

Teraz będę wiedziała, że blisko jest z Rogowa do ciebie i wcześniej się umówimy. Na jesieni na 100% będziemy jeszcze jechać bo mojej kumpeli się tam bardzo spodobało, może nawet z jakimś noclegiem wyjazd zrobimy lub przystankiem w Łodzi

Daj znać jak będziecie
Margerytka40 22:12, 09 cze 2022

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Jak to dobrze, że zdecydowałaś się na zaproszenie tych róż. Przepięknie wygląda ta rabata. Aż się buzia sama do niej śmieje.

U Ciebie na pewno jakaś inna odmiana Haniu. Dziś przyszły jeszcze te zamawiane lśniące i w szkółce trafiłam jeszcze na amsonię tabernaemontana "Storm Cloud". Niestety kwiatki już miała przekwitnięte ale z tego wynika, że wcześniej kwitnąca. Wzięľam. Mam jeszcze jakieś, które nie zakwitły za to jesienią były cudnie przebarwione. Wszystkie powtykane w rabatę przy ciurkadełku pomiędzy sesleriami
Mnie też się buzia śmieje Haniu do tej mojej różanki. Wreszcie
Magara 23:50, 09 cze 2022

April napisał(a)

Różanka fantastyczna, i choć pomarańcz nie jest moim faworytem, to chylę czoła dla wspaniałej kompozycji.

Dokładnie taka sama myśli mi przez głowę przeszła Piekne widoki różankowe
Helen 05:30, 10 cze 2022

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Moja ma też inne listki.
Helen 05:30, 10 cze 2022

Różanka super wyszła.
Margerytka40 08:43, 10 cze 2022

Magara napisał(a)

Dokładnie taka sama myśli mi przez głowę przeszła Piekne widoki różankowe

Ja to ogólnie nawet nie różana, kiedyś. Dzięki. Bardzo mi miło. Nie ukrywam, że cieszą mnie Wasze pochwały bo miotałam się z tymi dodatkami, w zeszłym roku różanka średnio jeszcze nadawała się do pokazywania
Kasya 08:45, 10 cze 2022

Bardzo lubie pomarańczowe roze tylko nie mogę na nie trafić stacjonarnie
A z granatem lub ciemnym fioletem to moje ulubione zestawienie
Margerytka40 08:46, 10 cze 2022

Helen napisał(a)

Moja ma też inne listki.

Pokażesz ją? Gdzieś przeszukując neta znalazłam taką z cieniutkimi listeczkami. Ta moja kwitnąca w sumie też mi się podoba mimo, że kwitnie później. Reszta posiadanych jeszcze nie kwitła
Margerytka40 08:47, 10 cze 2022

Helen napisał(a)
Różanka super wyszła.

Dzięki