Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie)

Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie)

Gruszka_na_w... 23:19, 10 cze 2022

Kolorki na rabatę przy źródełku dobrałaś idealnie. Kolejne bardzo klimatyczne miejsce w twoim ogrodzie.
Dobrze, że chciało Ci się robię te ogrodową rewolucję. Dzięki temu mamy okazję podziwiać cudowne kompozycje roślinne.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
mrokasia 23:22, 10 cze 2022

Noooo, różanka daje czadu! Ten zestaw kolorów jest świetny! I mówię to ja co pomarańczu w ogrodzie nie lubi.
Wiedziałam, że na ciurkadełkowej do seslerii coś dosadzisz . Metoda małych kroczków to dobra metoda .
Anda 08:08, 11 cze 2022

Pięknie, cudnie. Ciurkadelkowa śliczna. Bardzo mi się podoba u Ciebie

Na zdjęciu to na pewno nie Knautia arvensis tylko Scabiosa caucasica 'Perfecta Alba' .
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
sylwia_slomc... 11:02, 11 cze 2022

Rabata przy ciurkadelku już jest zachwycająca na tych fotkach, ma taki charakter naturalny łąkowy
Wiolka5_7 11:09, 11 cze 2022

Rabata z seslerią pięknie Ci wyszła Asiu
Margerytka40 19:01, 11 cze 2022

Agatorek napisał(a)
Cudownie wygląda ta różanka, piękne zestawienie kolorów .
To piszesz, że w trzecim roku można się spodziewać efektu wow?

Dereni, takich pięknych egzemplarzy, zazdroszczę. One rosną na mojej ulubionej rabacie, prawda?

Efekt może być i wcześniej. Na byliny, trawy nie trzeba czekać aż tak długo. One wcześniej robią robotę. Przy krzewach, drzewach trzeba poczekać. Róże też chwilkę potrzebują a w moim przypadku właścicielka potrzebowała trzech lat by być zadowoloną
Derenie tak, rosną na rondzie. Za chwilę i u Ciebie będzie wielkie woow Agnieszko. U mnie tylko 2 odmiany, z tymi różnorodnymi w Twoim ogrodzie dopiero będzie cud

Margerytka40 19:11, 11 cze 2022

Magara napisał(a)

Mam bardzo podobną roślinkę Ale u mnie kupiona jako drakiew kaukaska Czy świerzbnica i drakiew to ta sama roślina??? Wydawało mi się, że nie Aż mnie to zaciekawiło, muszę poczytać
Te rabaty z seslerią - piękne

Widzę, że Ewa już wyjaśniła zagadkę. Nie są to te same rośliny. Nierozwinięte wyglądają podobnie ale kwiat już dorosły różni się. Nie wiem czy jest biała knautia.
Świetnie, że sesleriowa z dodatkami się podoba. Pierwszy raz pokazałam ją chyba szerzej trochę
Margerytka40 19:31, 11 cze 2022

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Kolorki na rabatę przy źródełku dobrałaś idealnie. Kolejne bardzo klimatyczne miejsce w twoim ogrodzie.
Dobrze, że chciało Ci się robię te ogrodową rewolucję. Dzięki temu mamy okazję podziwiać cudowne kompozycje roślinne.

Te kolorki to takie w sumie dominujące u mnie . Jeszcze odrobinka różu by mi się tam przydała, szukam odpowiedniego odcienia, na pewno nic mocnego. Szałwia różowa ma idealny róż ale są już i białe i fioletowe. Troszkę dużo jej, choć może spróbuję, zobaczę. Muszę podzielić i dosadzić.
Haniu ależ się cieszę, z Twoich słów, że jest klimatycznie. Zawsze chciałam mieć klimacik w ogrodzie
Margerytka40 19:44, 11 cze 2022

mrokasia napisał(a)
Noooo, różanka daje czadu! Ten zestaw kolorów jest świetny! I mówię to ja co pomarańczu w ogrodzie nie lubi.
Wiedziałam, że na ciurkadełkowej do seslerii coś dosadzisz . Metoda małych kroczków to dobra metoda .

Musicie przyjechać i porównać Kasia. Różanka się doczekała . Po wszystkich orzesadzankach ogrodniczka oddycha z ulgą
Sesleriowa od początku miała mieć trochę koloru, musiaľam tylko dojrzeć. Dalej tam jeszcze skľadam puzzle. Jest tam jeszcze kolor na później ale pokażę jak się sprawdzi
Margerytka40 20:06, 11 cze 2022

Anda napisał(a)
Pięknie, cudnie. Ciurkadelkowa śliczna. Bardzo mi się podoba u Ciebie

Na zdjęciu to na pewno nie Knautia arvensis tylko Scabiosa caucasica 'Perfecta Alba' .

Ewuś dzięki za identyfikację. Chyba nawet cieszę się z pomyłki. Trzeba będzie rozmnożyć ją sobie. Odrobinkę bieli na różance testuję. Wsadziłam orlayę. Sama jestem ciekawa czy się sprawdzi tam ten kolor. Ta scabiosa też by pasowała i bardziej przewidywalna pewnie
Ewunia jak miło przeczytać pochwały od Ciebie.