Anda
13:48, 26 lut 2023

Nie mam doświadczeń z murowanym kompostownikiem. Widziałam w niektórych bardzo dużych kompostownikach wbudowane rury napowietrzające, ale czy to się sprawdzi? Dobrze, że chcecie budować kompostownik ażurowy. Dostęp tlenu jest w sumie najważniejszy. Cegła zatrzyma wilgoć, to tez jest ważne. Dostęp do ziemi chyba tez będzie? Dwie komory czy trzy? Przerzucany najszybciej się kompostuje. Wg mnie taki murowany ażurowy kompostownik powinien dobrze spełnić swoje zadanie, bo dlaczego nie? Kompostownik Monty’ego jest co prawda z drewna, ale te ściany drewniane nawet przerw nie mają.
Mój kompostownik jest taki
https://www.brista.de/bilder/Produkte/komposter.jpg?m=1430997592
Niestety, bardzo szybko przesycha. Muszę pilnować wilgoci. Poza tym jest ok.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken