Anda, szukam polecanej przez Ciebie trawy pod brzozy (Calamagrostis varia), ale nie znajduję w Polsce .
Znalazłam w sklepie niemieckim i brytyjskim . Poczekam, aż u nas będzie . Może w przyszłym sezonie...?
Mój kompostownik będę niedługo przenosić na inne miejsce, niestety bardziej widoczne i z boku chcę umieścić czarną fizelinę - chyba tak to się nazywa Może dodatkowo przed nią dam jeszcze karton. Mam nadzieję, że to pomoże w utrzymywaniu wilgoci.
1,2 m powinno być wystarczające dla róż
Jeśli interesują Cię dzikie róże to mogę polecić jeszcze Rosa nitida. Kwitnie raz, bardzo obficie, a jesienią ma przepiękne i liczne owoce. Poza tym ma przepiękne jesienne wybarwienie - czerowno-pomarańczowe.
U mnie też wszystko powoli Nie robię nic na hop siup
Nie jest to niestety trawa bardzo popularna, mimo, że często występuje na dziko, przynajmniej u mnie. Nie wiem, czy w PL też.
Może ewentualnie wypróbujesz Calamagrostis brachytricha?
Piękna wiosna była u ciebie już w lutym. Ale marzec mamy, foty świeże poprosimy ż
Przebiśniegi sobie z tego wszystkiego zamówiłam, ze u mnie wieje i pada i zimno
Za zimno mi na fotki. Jak się troszkę cieplej zrobi to obiecuję poprawę.
W ogóle przez tą zimnicę jeszcze nic prawie nie porobiłam w ogrodzie, bo żal mi owadów śpiących pod kołderką z liści i w nie przyciętych chaszczach
Ewo zachcialo mi sie konfitury z rozy. Czyli, ze nie che kupic konfiture, tylko roze, by potem sama robic. Mozesz mi jakas polecic?
My ostnio produkujemy i sprzedajemy troche onfitury. Mamy w naszym sklepiu z ceramika i uszytkami maly kacik z produkami spozywczymi z naszego ogrodu.
"Nie moge na dluzej zostac" -wyszeptala Chwila Szczescia - "ale wloze w Twoje serce wspomnienia"