Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana 2

Doświadczalnia bylinowo-różana 2

Anda 19:16, 04 mar 2023

Basilikum napisał(a)
Ewo zachcialo mi sie konfitury z rozy. Czyli, ze nie che kupic konfiture, tylko roze, by potem sama robic. Mozesz mi jakas polecic?
My ostnio produkujemy i sprzedajemy troche onfitury. Mamy w naszym sklepiu z ceramika i uszytkami maly kacik z produkami spozywczymi z naszego ogrodu.

Izabelo, masz dużo miejsca w ogrodzie, to możesz sadzić duże historyczne róże, z których kwiatów najlepiej robić konfitury. Mogę Ci polecić różę Kazanlik oraz Rosa centifolia. Inne mocno pachnące historyczne też się nadają. Oczywiście nadają się tez znane odmiany jak Rose de Resht, Jaques Cartier, Mme. Boll. Najlepiej użyć do robienia konfitury odmian ciemnoróżowych ze względu na kolor

Z Rosa rugosa z owoców możesz robić Hagebuttenmarmelade

Polecić Ci dobry sklep internetowy z różami? Mogę wysłać na priva
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Basilikum 21:17, 04 mar 2023

Anda napisał(a)

Izabelo, masz dużo miejsca w ogrodzie, to możesz sadzić duże historyczne róże, z których kwiatów najlepiej robić konfitury. Mogę Ci polecić różę Kazanlik oraz Rosa centifolia. Inne mocno pachnące historyczne też się nadają. Oczywiście nadają się tez znane odmiany jak Rose de Resht, Jaques Cartier, Mme. Boll. Najlepiej użyć do robienia konfitury odmian ciemnoróżowych ze względu na kolor

Z Rosa rugosa z owoców możesz robić Hagebuttenmarmelade

Polecić Ci dobry sklep internetowy z różami? Mogę wysłać na priva

dzieki za rady. Mozesz oczywiscie napisacae ja nie lubie za bardzo w necie kupowac. Ale jak nie znajde tu w okolicy to zamowie
Anda 21:50, 04 mar 2023

Rojodziejowa napisał(a)
Ciekawa jestem co polecisz Ewo. Ja wyszukałam, że polecają Hansę. Dziś pisałam o tym właśnie u Zuzy, która okazuje się, że ją posiada i chwali.

Polecilam jak wyżej
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
GingerO 09:02, 05 mar 2023

Cześć Ewo,
Bardzo dziękuję za podpowiedzi, urzekła mnie polecana przez Ciebie glauca, ale na pewno będę też sadzić róże historyczne i angielskie. Wcześniej nie wiedziałam o różach dzikich, teraz biorę je pod uwagę. Czy i mnie możesz polecić sklep internetowy na priv?
Teraz zimowa aura, mimo to już czuję tę wiosnę.
Anda 10:29, 05 mar 2023

GingerO napisał(a)
Cześć Ewo,
Bardzo dziękuję za podpowiedzi, urzekła mnie polecana przez Ciebie glauca, ale na pewno będę też sadzić róże historyczne i angielskie. Wcześniej nie wiedziałam o różach dzikich, teraz biorę je pod uwagę. Czy i mnie możesz polecić sklep internetowy na priv?
Teraz zimowa aura, mimo to już czuję tę wiosnę.

Hej Olu, zaraz wyślę Ci priva
Wiosnę czuć już, jeszcze tylko ciutkę cieplej by mogło być, a tu na dodatek cały przyszły tydzień ma padać. No nic, marzec po prostu
Anna_ogrodni... 18:49, 05 mar 2023

Ewa właśnie przeczytałam o konfiturze różanej. Ten temat bardzo mnie interesuje bo w tym sezonie chce zrobić konfiturę. Ciesze się ze z tych róż co napisałaś mam Rose de Rosht reszty niestety nie mam ale mam tez róże Luis Odier. Jak wiem Ty ją też masz w swoim ogrodzie czy jej kwiaty nadają się na konfiturę?
Napia 20:07, 05 mar 2023

Ewo, dziękuję za dobre rady odnośnie cięcia róż Nie znam glauci, ale muszę ją obejrzeć, skoro polecasz
Anda 21:40, 05 mar 2023

Anna_ogrodniczka napisał(a)
Ewa właśnie przeczytałam o konfiturze różanej. Ten temat bardzo mnie interesuje bo w tym sezonie chce zrobić konfiturę. Ciesze się ze z tych róż co napisałaś mam Rose de Rosht reszty niestety nie mam ale mam tez róże Luis Odier. Jak wiem Ty ją też masz w swoim ogrodzie czy jej kwiaty nadają się na konfiturę?

Aniu, tak, kwiaty Louisy też sie nadają Napisz, czy konfitura sie udała
Anda 21:42, 05 mar 2023

Napia napisał(a)
Ewo, dziękuję za dobre rady odnośnie cięcia róż Nie znam glauci, ale muszę ją obejrzeć, skoro polecasz

Aga, nie ma za co
Glauca śliczna. Można ją prowadzić prawie jak drzewko. Znajoma tak wyprowadziła swoją przez przypadek, bo trochę źle ja cięła
nicol21 16:33, 06 mar 2023

Widzę, że przechodzimy do kolejnego etapu: konsupmcja ogrodu No ale dobra konfitura różana na pewno jest dobra! Chyba jeszcze muszę dorosnąć ogrodowo bo nie jestem jeszcze na tym etapie.

Świetny ten ciemny ciemiernik. I te inne też, fajnie im tam z paprotkami Klimacik jest. Zwłaszcza jak się doda ładne zdjęcie
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies