Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana 2

Doświadczalnia bylinowo-różana 2

Makao 17:52, 10 mar 2023

Anda napisał(a)

Mnie również bardzo smakują
Dziś u mnie huragan. Muszę jej kupić jakiś porządny palik, bo znów się pochyla...

O kurcze huragan? Już?
Kordina 22:39, 10 mar 2023

Anda napisał(a)

On jest wieloletni raczej, bo u mnie już chyba trzy lata jest. Te bazie jakby to jego listki, te pierzaste jak u kopru. Tak wyglądają, jak są jeszcze młode na początku sezonu U mnie jest bardzo wysoki, niecałe 2 m z kwiatami Nie trzeba mu wiele i w sumie nie zajmuję się nim jakoś specjalnie. Nawet go nie podlewam. W tym roku zamierzam go przesadzić. Mam nadzieję, że przeżyje

Posadziłam koper brązowy bo spodobał mi się u kogoś tutaj w ogrodzie, ale nie przypuszczałam, że aż tak wysoki wzeszło 15 roślinek. Sadziłaś kilka w kępce czy pojedynczo?
Gruszka_na_w... 22:51, 10 mar 2023

Piękna panna urosła z tej Twojej świdośliwy. Aż miło popatrzeć. W kwieciu wygląda zjawiskowo.
Miałaś szczęście ze zbiorem owoców. Mnie co najwyżej udaje się zjeść kilka takich w połowie dojrzałych. W zjadaniu dojrzałych szybsze są ptaki.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
eda 11:16, 11 mar 2023

Hej co słychać też zima u ciebie kochana ? czytam że huragan jeju to mam nadzieje że już poszedł i wszystko dobrze ... u mnie też coś przeszło w nocy bo bardzo waliło bardziej ulewny deszcz a rano biało znów i wietrznie ...słońce cieszy najbardziej miłego weekendu
Alija 09:35, 19 mar 2023

Ewo, jak tam wiosna u Ciebie?
Anda 14:51, 19 mar 2023

Makao napisał(a)

O kurcze huragan? Już?

Już nie wieje Całe szczęście dużych strat nie było.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 14:52, 19 mar 2023

Kordina napisał(a)

Posadziłam koper brązowy bo spodobał mi się u kogoś tutaj w ogrodzie, ale nie przypuszczałam, że aż tak wysoki wzeszło 15 roślinek. Sadziłaś kilka w kępce czy pojedynczo?

Pojedyńczo, to duże rośliny
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 14:54, 19 mar 2023

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Piękna panna urosła z tej Twojej świdośliwy. Aż miło popatrzeć. W kwieciu wygląda zjawiskowo.
Miałaś szczęście ze zbiorem owoców. Mnie co najwyżej udaje się zjeść kilka takich w połowie dojrzałych. W zjadaniu dojrzałych szybsze są ptaki.

Niestety dalej się przechyla. Powódź już prawie dwa lata temu, a skutki niestety jeszcze są. Zastanawiam się, jak ją dostabilizować. Wiatry niestety mocniejsze od palika.

Teraz też już nic zebrać nie mogę, bo ptaki szybsze. Tylko raz mi się udało zrobić przetwory
Anda 14:58, 19 mar 2023

eda napisał(a)
Hej co słychać też zima u ciebie kochana ? czytam że huragan jeju to mam nadzieje że już poszedł i wszystko dobrze ... u mnie też coś przeszło w nocy bo bardzo waliło bardziej ulewny deszcz a rano biało znów i wietrznie ...słońce cieszy najbardziej miłego weekendu

Dziękuję Edziu, jak fajnie, że zajrzałaś
Po huraganie tylko śś się niestety znów przechyliła. Szkód większych nie ma.
Teraz pogoda już lepsza, cieplej całe szczęście
Anda 15:00, 19 mar 2023

Alija napisał(a)
Ewo, jak tam wiosna u Ciebie?

Obudziła się, doczłapała leniwie Już jest cieplej. Wczoraj do południa nawet słońce było, ja niestety byłam w pracy. Jutro zamierzam się wybrać do ogrodu coś porobić
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies