Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana 2

Doświadczalnia bylinowo-różana 2

mirkaka 16:20, 19 mar 2023

Anda napisał(a)

On jest wieloletni raczej, bo u mnie już chyba trzy lata jest. Te bazie jakby to jego listki, te pierzaste jak u kopru. Tak wyglądają, jak są jeszcze młode na początku sezonu U mnie jest bardzo wysoki, niecałe 2 m z kwiatami Nie trzeba mu wiele i w sumie nie zajmuję się nim jakoś specjalnie. Nawet go nie podlewam. W tym roku zamierzam go przesadzić. Mam nadzieję, że przeżyje

A wytwarza cebule do jedzenia? no chyba nie skoro wieloletni..
Anda 16:26, 19 mar 2023

mirkaka napisał(a)

A wytwarza cebule do jedzenia? no chyba nie skoro wieloletni..

Nie, ale w kuchni mogą być wykorzystywane listki i nasiona
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
eda 20:13, 22 mar 2023

Anda napisał(a)

Dziękuję Edziu, jak fajnie, że zajrzałaś
Po huraganie tylko śś się niestety znów przechyliła. Szkód większych nie ma.
Teraz pogoda już lepsza, cieplej całe szczęście

To super Ewcia teraz już będzie tylko wiosennie choć widomo różnie haa ja teraz co drugi dzień do ogrodu bo raz się da drugi już zimno ale jak się dorwę to aż ciemno mnie wygania to odpoczywam niepogodę
Anna_ogrodni... 08:49, 27 mar 2023

Ewa też zastanawiam się nad kupnem Ś Ś a tymczasem zakupiłam "serduszka" i dalie tylko mysle czy już mam sądzić bo mają być u mnie noce na minusie
Pozdrawiam serdecznie
Anda 08:56, 27 mar 2023

eda napisał(a)

To super Ewcia teraz już będzie tylko wiosennie choć widomo różnie haa ja teraz co drugi dzień do ogrodu bo raz się da drugi już zimno ale jak się dorwę to aż ciemno mnie wygania to odpoczywam niepogodę

Po zmianie czasu muszę znów wstawać po ciemku A już było tak fajnie i jasno o 6stej. Nie lubię tych zmian czasu i stanowczo wolę czas zimowy. Wcześnie rano jasno i można o wiele lepiej wstać niż po ciemku. Na dodatek teraz znów zimnica. Chyba popadnę w depresję
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 08:58, 27 mar 2023

Anna_ogrodniczka napisał(a)
Ewa też zastanawiam się nad kupnem Ś Ś a tymczasem zakupiłam "serduszka" i dalie tylko mysle czy już mam sądzić bo mają być u mnie noce na minusie
Pozdrawiam serdecznie

Serduszka możesz sadzić. Ziemia nie jest zmarznięta i chyba poniżej -5 nie będzie?
Dalie możesz podpędzić w domu w donicach
mrokasia 09:04, 27 mar 2023

Anda napisał(a)

Po zmianie czasu muszę znów wstawać po ciemku A już było tak fajnie i jasno o 6stej. Nie lubię tych zmian czasu i stanowczo wolę czas zimowy. Wcześnie rano jasno i można o wiele lepiej wstać niż po ciemku. Na dodatek teraz znów zimnica. Chyba popadnę w depresję

O, patrz, a ja zdecydowanie wolę czas letni. W zimę to mi wszystko jedno bo i rano i po południu ciemno, godzina w tą czy w tamtą nie robi różnicy ale w lato wolę jak się robi ciemno o 22 niż o 21.
Serio ciemno jeszcze u Ciebie o 6 rano???
Anna_ogrodni... 10:13, 27 mar 2023

Ewa dziękuje za informacje jak mi poradziłaś tak zrobię a dalie posadzę na razie w doniczce którą przetrzymam w domu będzie dobrze
Makao 10:16, 27 mar 2023

Ja też zdecydowanie wolę czas letni. Z tego samego powodu co Kasia oraz z tego że słońce za chwilę będzie wstawać wcześniej więc widno będzie już o 3:00. Na czasie zimowym widno było by już o 2:00 (lekka przesada).
Czas letni ma dla mnie więcej plusów. Wstawania po ciemku też nie lubię.
Judith 10:23, 27 mar 2023

mrokasia napisał(a)

O, patrz, a ja zdecydowanie wolę czas letni. W zimę to mi wszystko jedno bo i rano i po południu ciemno, godzina w tą czy w tamtą nie robi różnicy ale w lato wolę jak się robi ciemno o 22 niż o 21.
[...]

Przybij piatkę!