Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana 2

Doświadczalnia bylinowo-różana 2

TAR 10:58, 11 sie 2024

Moje heptakodium tez powolutku kwitnie. Kurcze fajne jest. Reszta to cukierki. Duzo tego ale ladnie gra i buczy
Makao 16:59, 11 sie 2024

A głowaczek jest u Ciebie wieloletni czy wysiewasz co roku?
Gosialuk 20:09, 11 sie 2024

Załapałam się na zdjęcia. Przegląd lata w pigułce. Też dopiero wróciłam z urlopu i jutro już do pracy niestety.
Głowaczka dostałam w tym roku od Agi Agapant, ale mam też roślinkę o podobnych kwiatach do tej scabiosy, tylko listki takie mocno powcinane. Nie mam zdjęcia niestety, bo poprosiłabym cię o rozpoznanie.

Monia81 20:14, 11 sie 2024

Ewuś cudnie kroksomia, fajna bylinka ja na początku jeszcze jak na forum nie byłam to ją próbowałam posadzić, tylko, że zacisznie nie miała i może dlatego mi zimy nie przetrwała, muszę pomyśleć czy raz jeszcze z nią nie spróbować, może teraz dałaby radę, bo ładniutka i kolorystycznie na kurnikową by mi pasowała
Magara 22:44, 11 sie 2024

Anda napisał(a)

Fotki z czerwca były na początku, a potem przeszłam do fotek aktualnych - napisałam tak

Aaa, no widzisz, tak się zapatrzyłam na zdjęcia, że słowo pisane mi umknęło
Ewa777 23:45, 11 sie 2024

U Ciebie maczniak na różach, a u mnie czarna plamistość.
Żdjecia jak zawsze urocze. Zawsze podziwiam Twoją zdolność fotografowania.
Anda 10:06, 12 sie 2024

mrokasia napisał(a)
U Ciebie jak zwykle - uczta dla oczu . Piękne zdjęcia.
No i niezmiennie mnie zadziwia ile Ty masz tego dobra. Jak Ty to mieścisz w tym swoim ogródeczku? Przyznaj się, połowa tych kwiatów to u sąsiadów rośnie .

Dziękować Jak ja to mieszczę? Mam mało krzewów i mało trawnika. Nowa rabata też coś niecoś pomieściła
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 10:08, 12 sie 2024

Juzia napisał(a)
Róże to ładnie wyglądają właśnie w towarzystwie takich maleństw.
Dobrze to wykombinowałaś

Jakoś tak samo wyszło Lubię lekkość małych kwiatów. W małym ogrodzie małe kwiatostany lepiej się komponują i „powiększają” przestrzeń.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 10:08, 12 sie 2024

Basieksp napisał(a)

No tak sobie myślałam o crocosmi. Rośliny coraz większe i zaczynają się zagłuszać, znajdę dla niej więcej słońca

Naprawdę warto
Anda 10:11, 12 sie 2024

TAR napisał(a)
Moje heptakodium tez powolutku kwitnie. Kurcze fajne jest. Reszta to cukierki. Duzo tego ale ladnie gra i buczy

Apropos buczy, to mam wrażenie że u mnie w tym roku mniej dzikich owadów. Pszczoły są, ale trzmieli o wiele mniej i innych dzikich. U mnie konwencjonalne pola dookoła, a że rok trudny to być może więcej oprysków poszło w ruch.
W Twoim lesie to przynajmniej dzikość się uchowa
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies