Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana 2

Doświadczalnia bylinowo-różana 2

Makao 18:25, 14 sie 2024

Tak
Niekwitnące ale spore sadzonki i wyglądają na zdrowe
makkasia 19:56, 14 sie 2024

poczytałam i pooglądałam lubię u Ciebie oglądać i czytać pozdrawiam i mocno ściskam
sylwia_slomc... 21:20, 14 sie 2024

Margo2 napisał(a)

A propos zaduszania korzeni.
Czy słyszałyście o podlewaniu wodą utlenioną?
Ewo, co o tym sądzisz?

Ogród prezentuje sie przepięknie.
U Ciebie wszystkie rośliny są wyraźne, mają swoje miejsce.
ja muszę koniecznie rozluźnić rabaty.
Już powoli zmieniam, ale jeszcze daleka droga przede mną

Woda utleniona przy roślinach zalanych lub zamulonych gdzie powietrze do korzeni nie dociera, dostarcza im tlen na okres przeschnięcia i uprzątnięcia nadmiarów wody i błota. Ja tak ratowałam rośliny po powodziach nawet te zalane 40 cm mułem uratowałam tak min. żywopłot grabowo bukowy i cyprysa nutkajskiego.
antracyt 20:23, 15 sie 2024

Prawie przegapiłam nową porcję zdjęć - wszystko przez urlopy
Piękną masz krokosmnię. Ciekawe, że z lawendą jej po drodze. Myślałam, że ona w lecie więcej wilgoci i dokarmiania potrzebuje. Czyżby to z powodu tegorocznej mokrej aury? Czy taka dorodna jest od kilku lat?
Anda 13:50, 16 sie 2024

makkasia napisał(a)
poczytałam i pooglądałam lubię u Ciebie oglądać i czytać pozdrawiam i mocno ściskam

Kasieńko, jak miło Cię zobaczyć I jak fajnie, że do mnie zaglądasz. Co u Ciebie? Będziesz wpadać częściej?

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 13:54, 16 sie 2024

antracyt napisał(a)
Prawie przegapiłam nową porcję zdjęć - wszystko przez urlopy
Piękną masz krokosmnię. Ciekawe, że z lawendą jej po drodze. Myślałam, że ona w lecie więcej wilgoci i dokarmiania potrzebuje. Czyżby to z powodu tegorocznej mokrej aury? Czy taka dorodna jest od kilku lat?

Tych urlopów to trochę zazdraszczam
Też się zastanawiałam, czy da radę, ale kupno paru cebulek do przeprowadzenia tego eksperymentu nie było drogie i się jak najbardziej opłaciło. W czasie upałów w drugim roku podlewałam ją częściej wodą z nawozem. Potem już nie. Teraz rośnie i się rozrasta bez mojej pomocy. Mam ją chyba 5ty sezon…

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
antracyt 11:57, 17 sie 2024

To może dam jej jeszcze jedną ostatnią szansę. Sąsiadka kupiła w tym roku zabiedzoną w doniczce(za grosze) i super jej zakwitła. Ciekawe czy przezimuje, czy tak jak u mnie, nornice się do cebulek dobiorą.
Gruszka_na_w... 13:14, 17 sie 2024

Piękny akcent tworzy krokosomia. Wszystkie Twoje zdjęcia to uczta dla oczu i duszy.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
DariaB 12:31, 30 sie 2024

Cześć Ewuś wpadłam po porcję nowych fotek i się nie zawiodłam. Widać, że deszczy wam nie brakuje, u mnie niestety nastała susza. Część lata nie była zła ale teraz już wody brak.
Uwielbiam krokosmię, też mam ale bardziej pomarańczową. Muszę sobie dokupić w innych kolorach. Fotki jak zwykle cudne i ogródek jak bombonierka. Moje haptacodium też kwitnie, a Ty jesteś jego matką chrzestną
TAR 13:54, 30 sie 2024

Ewa ty masz duzo bylin. Moze pokieruje sie twoim zdaniem co do gaur. Mam 3 olbrzymki ale nijak mi nie pasuja gdzie posadzilam i chce przesadzic. Kiedy? Czy warto?