Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana 2

Doświadczalnia bylinowo-różana 2

Magara 22:27, 26 lip 2024

U nas ogórkowa lipa na maksa W okolicy nikt nie ma, ale trudno się dziwić skoro u nas non stop pada

Nowe foty też bym chętnie obejrzała
Polon 22:59, 26 lip 2024

No to wychodzi na to, że ogórki trzeba mieć część na sznurkach, część nie, część na słońcu część w cieniu, żeby przygotować je na każdą opcję pogodową
U mnie w tym roku rosną w miejscu z lekkim cieniem i to też chyba im służy.
Basieksp 23:46, 26 lip 2024

No kaprysne te ogórki ja już różne wersje słyszałam na temat ogórków, że jakiś deszcz spadł że rok przestępny, to mnie najbardziej rozbawiło ciekawe jakie jeszcze teorie spiskowe co niektórzy wymyślą
Joku 19:03, 27 lip 2024

Ogórków nie sadziłam ale dobrze zapowiadające się pomidory zaczynają wyglądać nieciekawie. U mnie tez sporo pada.
AgaBoso 13:52, 30 lip 2024

TAR napisał(a)
Ewa, ja mam pytanie. U mnie w niektorych miejscach gleba jest taka scisla i mokra, ze mam wrazenie ze zadusza rosliny. Rabata byla cala przekopana, rozluzniona a po roku jak dołki kopie to ciezko strasznie. Jak sadze to mieszam ziemie ze świrem / piachem, do niej c kore mieloną, obornik a na dno dolka keramzyt, jakos rosnie. Widze, ze jest cos takiego jak perlit ogrodniczy do rozpuchniania gleby. Sprawdzi sei na tym moim podlozu czy robic jak dotychczas? Strasznie upierdliwa jest taka zabawa z dolkami

U mnie rok temu na gliniastej ziemi, która wzruszyłam widłami i odchwaściłam posiałam gorczycę jako poplon. Pięknie rozluźniła glebę.

Co do ogórków to mam na sznurku odmianę Śremski i Monika. Oba pożółkły, ale Monika padła całkiem a Śremski pomimo żółtych liści miał końce zielone. Oberwałam mu suche liście i owocuje. Dwa tygodnie temu wysiałam nowe ogórki Śremski i Soplica i obie odmiany maja już suche liście, eh. W szklarni mam Śremski i plonuje nie za mocno, ale nie pilnuje tak podlewania.
Margo2 23:02, 02 sie 2024

Ja też jak Mrokasia proszę o porcję zdjęć.
Jak z pogodą u Ciebie?
Anda 11:19, 10 sie 2024

Dziewczyny, wróciłam z wojaży i pierwsze co popędziłam do ogrodu. Ogórki mają mączniaka, częściowo już je usunęłam, ale pomidory (tfu tfu przez lewe ramię) zdrowe i mają pełno owoców. Dopiero zaczynają się czerwienić. Pierwszy zaczął Maliniak

No ale teraz czas na fotki, bo już długo nic nie wrzucałam.

Koniec czerwca - w przedogródku króluje Crocossmia z lawendą

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 11:21, 10 sie 2024

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 11:22, 10 sie 2024

Anda 11:23, 10 sie 2024

Koniec czerwca w ogrodzie.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies