Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana 2

Doświadczalnia bylinowo-różana 2

Anda 13:41, 12 sie 2024

Makao napisał(a)

A sadzi się go z sadzonek czy może z nasion?

To zależy co dostaniesz Możesz z nasion a możesz też kupić gotowe sadzonki.

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Makao 20:07, 12 sie 2024

Zamówiłam dwa
Ciekawe jak u mnie będzie rósł. Mam nadzieję że będzie mu pasowało i nasionka będą.
basia3012 21:26, 12 sie 2024

Anda napisał(a)

Ewuś, jaka soczysta zieleń. Pięknie jest.
Makao 21:31, 12 sie 2024

Anda napisał(a)

To jest judaszowiec?
Jaki?
Wiaan 10:23, 13 sie 2024

Ewa lekcje fotek można u Ciebie robić, piękne jak zawsze
Magdic 18:26, 13 sie 2024

Cześć, przybyłam do Ciebie z jakiegos innego wątku, obejrzałam zdjęcia i jesli pozwolisz zostanę na dłużej . Pięknie jest u Ciebie, niesamowie masz połączenia bylin na rabatach. Zapisałam sobie kilka inspiracji od Ciebie na przyszłość.

Anda napisał(a)

Dziękować Jak ja to mieszczę? Mam mało krzewów i mało trawnika. Nowa rabata też coś niecoś pomieściła

Jakie wymiary ma Twój ogród? I jeśli masz krzewy to jakie? Jakie krzewy pasują do małego ogrodu, żeby dać trochę wysokości i nie było płasko, ale nie zabrać za dużo przestrzeni?
Margo2 23:19, 13 sie 2024

TAR napisał(a)
Ewa, ja mam pytanie. U mnie w niektorych miejscach gleba jest taka scisla i mokra, ze mam wrazenie ze zadusza rosliny. Rabata byla cala przekopana, rozluzniona a po roku jak dołki kopie to ciezko strasznie. Jak sadze to mieszam ziemie ze świrem / piachem, do niej c kore mieloną, obornik a na dno dolka keramzyt, jakos rosnie. Widze, ze jest cos takiego jak perlit ogrodniczy do rozpuchniania gleby. Sprawdzi sei na tym moim podlozu czy robic jak dotychczas? Strasznie upierdliwa jest taka zabawa z dolkami

A propos zaduszania korzeni.
Czy słyszałyście o podlewaniu wodą utlenioną?
Ewo, co o tym sądzisz?

Ogród prezentuje sie przepięknie.
U Ciebie wszystkie rośliny są wyraźne, mają swoje miejsce.
ja muszę koniecznie rozluźnić rabaty.
Już powoli zmieniam, ale jeszcze daleka droga przede mną
Anda 09:16, 14 sie 2024

Makao napisał(a)
Zamówiłam dwa
Ciekawe jak u mnie będzie rósł. Mam nadzieję że będzie mu pasowało i nasionka będą.

Trzymam kciuki
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 09:17, 14 sie 2024

basia3012 napisał(a)

Ewuś, jaka soczysta zieleń. Pięknie jest.

Basiu, u mnie dużo opadów i ostatnio bardzo gorąco, więc wszystko trzyma się nieźle. Przez tą mokrość jednak więcej zieleni niż koloru
Anda 09:18, 14 sie 2024

Makao napisał(a)

To jest judaszowiec?
Jaki?

To Cercis canadensis, bezodmianowy.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies