Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana 2

Doświadczalnia bylinowo-różana 2

GingerO 18:18, 10 lis 2024

Ewo,
A jakie róże posadziłas jesienią? Ja nie mogę się zmobilizować, nic nie kupiłam i nie posadziłam, choć planowałam.
Joku 18:31, 10 lis 2024

Anda napisał(a)

Bardzo spodobało mi się zestawienie titonii z fioletową szałwią.
Zadziwiły mnie goździki, wyglądają mi na brodate. Myślałam że one dość szybko przekwitają. Rosły kiedyś u mamy w ogródku.
nicol21 20:03, 10 lis 2024

Pięknie u Ciebie Ewo! jak zawsze! masztyle roślin że chce się zapytać ileż tego terenu masz .

Persian spire jest cudna. ostatnio kupiłam malutką sztukę, tak raptem z 1-1,2m.Ona bardzo wolno rośnie?
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Anda 21:03, 10 lis 2024

Makao napisał(a)
Ależ cudna ta chryzantema. Łał
A jesieni u Ciebie nie widać a raczej wiosnę

Jak jest słońce to jeszcze fajnie, ale ostatnio go mało. Fotki robione chyba tydzień temu. Jest jeszcze zielono, ale też już bardzo jesiennie. Judaszek i śś już dawno bez liści
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 21:06, 10 lis 2024

Basieksp napisał(a)
Chryzantema śliczna U Ciebie zupełnie inna jesień niez u nas, dużo kwiatów, bardzo ładnie U nas dziś mglisty dzień i chłodno, ale coraz bliżej wiosny, jakby nie patrzeć

U mnie dziś też mgliście, słońca już od paru dni nie było. Jeszcze zielono i całe szczęście bez przymrozków. Za to od jutra ma padać, a chciałam jeszcze trawnik skosić. Ogólnie to mam ochotę zapaść w sen zimowy
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 21:09, 10 lis 2024

Alija napisał(a)
No i doczekałyśmy się pięknych, jesiennych fotek.
Chryzantema przepiękna, o tej porze, kiedy w ogrodzie coraz mniej kwiatów, ona naprawdę gwiazdorzy.
Pięknie kwitnie jeszcze fioletowa szałwia, moją niestety mróz już uśmiercił, a rosła i kwitła jak szalona, szkoda,
że nie zimuje.

O tak, chryzantema gwiazdorzy Kawałek mam w donicy. Muszę ją jeszcze posadzić przed zimą do ziemi.
Fioletowa szałwia śliczna, ale ma jeden minus, z daleka jej nie widać na rabacie, za ciemna.
Anda 21:11, 10 lis 2024

GingerO napisał(a)
Ewo,
A jakie róże posadziłas jesienią? Ja nie mogę się zmobilizować, nic nie kupiłam i nie posadziłam, choć planowałam.

Na nową rabatę posadziłam róże Tom Wood, Anna de Diesbach, Alfred de Dalmas, Eustachy Vye i Gruss an Aachen.

Anda 21:13, 10 lis 2024

Joku napisał(a)

Bardzo spodobało mi się zestawienie titonii z fioletową szałwią.
Zadziwiły mnie goździki, wyglądają mi na brodate. Myślałam że one dość szybko przekwitają. Rosły kiedyś u mamy w ogródku.

Pomarańcz i fiolet fajnie się podbijają Lubię sadzić w kolorach komplementarnych
Tak, to goździki brodate. U mnie kwitły całe lato.
Anda 21:15, 10 lis 2024

nicol21 napisał(a)
Pięknie u Ciebie Ewo! jak zawsze! masztyle roślin że chce się zapytać ileż tego terenu masz .

Persian spire jest cudna. ostatnio kupiłam malutką sztukę, tak raptem z 1-1,2m.Ona bardzo wolno rośnie?

Haha, mam coraz mniej trawnika Niestety, ta rabata jest już ostatnia. Na więcej nie mam miejsca.
Moja Persian rośnie bardzo wolno. Sadzona w zeszłym roku. Urosła może 20 cm do tej pory.
Kordina 22:32, 10 lis 2024

Anda napisał(a)
Moja ulubiona chryzantema....

Gdybym ją miała, też byłaby moją ulubioną
Szukałam w necie i znalazłam taką na fb ale nie mam konta, więc widzę pasek "zaloguj się" na dole i być może jej nazwę za tym paskiem. A jeśli ktoś ma konto moze zapytać o nazwę?

https://www.facebook.com/100094260728089/photos/402461719572516/?_rdr