Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Grzebiuszka ziemna

Grzebiuszka ziemna

Helen 09:34, 01 maj 2023

Kordina napisał(a)

Mój mobilny inspekt na kółkach wywleczony na świat i odświeżony i zapełniony pikówkami:

Jak mi się podoba Twój inspekt, takie pamiętam z dzieciństwa, sama bym taki chciała, super sprawa dla młodych sadzonek
Kordina 09:56, 01 maj 2023

malgorzatakarpacz napisał(a)
Bożenko muszę Cię zmartwić(chociaż nie chciałabym)--zielone patyczki hrtensji to jeszcze nie dowód że na sto procent są ukorzenione--pewność będziesz miała jak w przyszłym sezonie wypuszczą listki

Małgosiu - myślisz, że one takie przebiegłe? Włożyłam każdą końcówkę gałązki w ukorzeniacz i mam jednak nadzieję, że wykształci korzonki pod wpływem aż mnie korci, żeby zajrzeć, ale chyba się powstrzymam. Jak się uda

Sylwio - niosły się całkiem dobrze, ale one mniejsze i jajeczka też, u mnie latały po ogrodzie w dzień (nie jajeczka, kurki ), zdumiewała bardzo twarda skorupka.

Muszelko na razie jestem pełna optymizmu co do hortkowych patyczków, chyba czują, ze mam do nich stosunek emocjonalny i nie mogą zawieść

Asiu jestem pewna, że ślimory nie jedzą rudbekii, ona ma zbyt owłosione listki

Basiu - to moze za Twoim przykładem się powstrzyma, chyba że wybiorę sobie jednego patyczka na ofiarę

Helen napisał(a)

Jak mi się podoba Twój inspekt, takie pamiętam z dzieciństwa, sama bym taki chciała, super sprawa dla młodych sadzonek

Helen - bardzo mi się sprawdza w praktyce, jak za zimno obracam go do słońca, jak zbyt wietrznie do wiatru, jak za duża temperatura - tyłem itp ocieplony styrodurem.

sylwia_slomc... 10:25, 01 maj 2023

Kurcze to może się jeszcze skuszę na takie dwie kurki... U mnie do woliery to czym mniejsze tym lepiej
Kordina 11:27, 01 maj 2023

One są śliczne takie graficzne szczególnie tej jasnej odmiany:

i są bardzo dobrymi mamusiami. Dziwiłam się jak one i te maleństwa wdrapywały się na 2m drut podtrzymujący winogrono, pomimo, ze miały lepsze miejsce niżej

Mgduska 15:36, 01 maj 2023

Kurki cudniaste
Tulipany masz w podobnej fazie jak ja - część już jest kolorowa, część w pąkach. Ten energetyk świetny, ale to raczej nie jest Happy Generation - bo te są białe z czerwonymi płomykami, nie żółte.
Kordina 16:27, 01 maj 2023

Mgduska napisał(a)
Kurki cudniaste
Tulipany masz w podobnej fazie jak ja - część już jest kolorowa, część w pąkach. Ten energetyk świetny, ale to raczej nie jest Happy Generation - bo te są białe z czerwonymi płomykami, nie żółte.

No właśnie patrzyłam w internecie, że one powinny być bardziej z bielą niż żółcieniem, ale mam jeszcze oryginalne opakowanie i jako Happy Generation były zakupione, a na opakowaniu białe wiesz jak to jest
sylwia_slomc... 00:06, 02 maj 2023

Kordina napisał(a)
One są śliczne takie graficzne szczególnie tej jasnej odmiany:

i są bardzo dobrymi mamusiami. Dziwiłam się jak one i te maleństwa wdrapywały się na 2m drut podtrzymujący winogrono, pomimo, ze miały lepsze miejsce niżej

Śliczne są No macierzyństwo łatwe nie jest, ta fotka w pełni to oddaje.
ewsyg 19:36, 02 maj 2023

Bożenko, nie jestem pewna, czy uda Ci się podzielić sasanki. One mają głęboki, palowy system korzeniowy. Ja swoje mam z siewu. Podobają mi się migdałki, Twój cudnie kwitnie,pomimo przejść pogodowych. U mnie dość tęgie baty pogodowe dostały róże. Supertunie masz w moich ulubionych kolorach, dodatkowo sadzonki na bogato. Piękne tulipanki, kurki, oczko wodne i cesarska korona. Ona nigdy u mnie nie kwitła, zawsze były tylko same liście. Kwitła Ci już róża Rose de Tolbiac ? Moja w tamtym roku pokazała kwiaty .

Alija 21:34, 02 maj 2023

Bożenko, mobilny inspekt jest obłędny (i ma bogate wnętrze).
Kurki śliczne, jak malowane, w pierwszym momencie pomyślałam, że to figurki.
Tulipanki piękne, w końcu prawdziwa wiosna, kwiaty, kolory, słońce.
NowaKiKi 06:06, 03 maj 2023

Bożenka, inspekt super, i już zaczęłam się zastanawiać czy u mnie znalazło by się miejsce na takie cudo