Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Justyny

U Justyny

Gardenarium 20:18, 21 lut 2011

Tyna, przesadzałam już sporą katalpę w środku lata w lipcu. Zrobi się

Instagram Ogrodowiska
shrekol 20:22, 21 lut 2011

gardenarium napisał(a)
Tyna, przesadzałam już sporą katalpę w środku lata w lipcu. Zrobi się

Widzisz z Szefową na pewno się uda
Gardenarium 20:24, 21 lut 2011

Nawet jej liście nie spadły, sama zachodzę w głowę dlaczego, powinny były opaść.
Był upał straszny, ale operacja się powiodła.

Instagram Ogrodowiska
Joanka 20:25, 21 lut 2011

Tynko, spędziłam dziś u Ciebie 3 godziny!!! Bardzo mi się podoba, kawał roboty odwaliłaś.
Znalazłam nawet parę rzeczy do odgapienia

Joku napisał(a)
Ale te pewnie nie kwitły. Katalpa ma co prawda ładne liście, ale sadzi się ją głównie dla efektownych kwiatów. Wiem że jest odmiana Nana, czyli karłowa.

Wczoraj się na nią napaliłam, ale nie wiem jaka będzie ostateczna decyzja bo jeszcze jestem na etapie planowania

Pozdrawiam cieplutko z najzimniejszego, dzisiejszego poranka, miasta Polski
Gardenarium 20:38, 21 lut 2011

Które pomysły chcesz odgapić?

Instagram Ogrodowiska
Joanka 20:40, 21 lut 2011

Podobają mi się te pomieszane tawułki
tyna 21:10, 21 lut 2011

No to się porobiło...
Już prostuję.... z ta katalpą, to jest tak, że.......ja nie mam jej tak naprawdę gdzie przesadzać Ona ma tam jak najbardziej dobre miejsce....dlatego tak szalała tak sobie dominowała....
A po tej historii z totalnym przycięciem ona się zachowuje, tak, jak opisałam....pęknięcia pionowe pnia od góry, mimo smarowania pastami i inne takie zabiegi...
A ponieważ zima jest jaka jest, to może ja całkiem trafić sz.......i wtedy trzeba będzie wymienić na inne drzewo, miejsce właściwie bez dużych zmian...
tyna 21:12, 21 lut 2011

Joanka napisał(a)
Tynko, spędziłam dziś u Ciebie 3 godziny!!! Bardzo mi się podoba, kawał roboty odwaliłaś.
Znalazłam nawet parę rzeczy do odgapienia

Ale te pewnie nie kwitły. Katalpa ma co prawda ładne liście, ale sadzi się ją głównie dla efektownych kwiatów. Wiem że jest odmiana Nana, czyli karłowa.

Wczoraj się na nią napaliłam, ale nie wiem jaka będzie ostateczna decyzja bo jeszcze jestem na etapie planowania

Pozdrawiam cieplutko z najzimniejszego, dzisiejszego poranka, miasta Polski

ja mimo wszystko surmię polecam, i jest mi w ogóle bardzo miło gościć
tyna 00:36, 24 lut 2011

Szpaler tawułkowy zimowo, z wczoraj dla porównania...

takie badylki....nie było ich widać spod śniegu, aż do ostatniej odwilży, jak widzicie, nic im nie jest, a nawet utrzymały jeszcze cechy dekoracyjne...

i jeszcze pokażę powód, dla którego ratuję moją szaloną katalpę, stan z 2009 roku
w 2010 zgłupiała, jak już wiecie.... i miała przeogromne liście, po tym przycięciu...co raczej jest naturalnym i fizjologicznym zachowaniem...
monteverde 00:39, 24 lut 2011

śliczna)