Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

Gruszka_na_w... 20:14, 10 lut 2025

Dobra robota z tym pomidorowym wątkiem.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Patrycja_KG_Lu 20:34, 10 lut 2025

Dziękuję bardzo Wam wszystkim. Bardzo mi się ciepło na serduszku robi, że to doceniacie.

Szczerze to nie policzyłam w sztukach, ale listę zebranych odmian umieściłam w ostanim poście na pierwszej stronie nowego wątku.

Co do funkcjonalności "Encyklopedii odmian pomidorów" to chciałabym za jakiś czas wrzucić przedstawione przeze mnie i przez Was odmiany w formie wizytówki by nie ginęły pośród całego wątku pomidorowego. Może jakiś hasztag by pomógł potem jakby go użyć w wyszukiwarce...czyli np. #eop Costoluto i wtedy pokaże tylko te posty z opisem odmiany Costoluto. Trzeba by potestować jakie rozwiązanie się sprawdzi.

Można by też np. przy opisie dać np. historię opinii np.

[Opinia @Rojodziejowa]: ....
[Opinia @Kordina]: ...
[Opinia Patrycja_KG_Lu]: ...
Rojodziejowa 20:38, 10 lut 2025

Jeśli w spisie się nie powtarzają to masz 94 odmiany

Może Ci coś dosłać, żebyś miała 100 Dziś i jutro wysyłka na OLX za 1zł
Patrycja_KG_Lu 20:48, 10 lut 2025

Marcin89 napisał(a)
Jeszcze jedno mi się przypomniało - kiedyś ktoś namawiał Cię do założenia wątku tematycznego związanego z projektowaniem ogrodów. Ale nie były to zgrane duety ani metamorfozy ogrodowe. Próbuję sobie przypomnieć i nie wiem? Pamiętasz może? A może ktoś inny podpowie?

Pamiętam Chodziło o wątek taki, na który miałoby się wrzucać post z linkami czy pinami do inspiracji w danym temacie. Czyli np. szukam dla siebie inspiracji rabat z elementem wodnym, widzę ciekawe pomysły z których nie skorzystam, ale mogę je wrzucić w jednego posta, a ktoś inny może na tym kiedyś skorzystać. Innym razem może to np. być post o udanych połączeniach z szałwią itp. Albo zwyczajne podzielenie się jakimś fajnym ogrodem jaki się zobaczyło na YouTube itp.
Patrycja_KG_Lu 20:51, 10 lut 2025

Rojodziejowa napisał(a)
Jeśli w spisie się nie powtarzają to masz 94 odmiany

Może Ci coś dosłać, żebyś miała 100 Dziś i jutro wysyłka na OLX za 1zł

Chcesz mi jeszcze bardziej utrudnić wybór dotyczący eliminacji, bo nie zmieszczę wszystkich? Nie, dziękuję. Mam jeszcze sąsiada, któremu obiecałam zanieść nasionka Super Novy (dostał w lato różne odmiany do zjedzenia, ale sam nie pobrał nasionek, a tego zapamiętał i chce). Po wizycie u niego kto wie, może dobije setki.
Rojodziejowa 21:17, 10 lut 2025

Haha. Eliminacje odmian to bardzo ciężka sprawa. Ale Ty masz więcej miejsca, więc nie musisz odrzucać wielu
Marcin89 21:19, 10 lut 2025

Patrycja_KG_Lu napisał(a)

Pamiętam Chodziło o wątek taki, na który miałoby się wrzucać post z linkami czy pinami do inspiracji w danym temacie. Czyli np. szukam dla siebie inspiracji rabat z elementem wodnym, widzę ciekawe pomysły z których nie skorzystam, ale mogę je wrzucić w jednego posta, a ktoś inny może na tym kiedyś skorzystać. Innym razem może to np. być post o udanych połączeniach z szałwią itp. Albo zwyczajne podzielenie się jakimś fajnym ogrodem jaki się zobaczyło na YouTube itp.
OK, teraz sobie przypomniałem Czyli różne zagadnienia, inspiracje i gotowe rabaty w pigułce. Ale rozumiem, że prowadzenie takiego wątku też zajęło by sporo czasu. A gdy będzie pisał każdy mogą się powielać tematy w obrębie wątku, jak i całego forum.

A z pomidorami niewiele bym się pomylił. Bez liczenia obstawiałem około 100 odmian
Patrycja_KG_Lu 21:20, 10 lut 2025

Rojodziejowa napisał(a)

EDIT: Do takich profesjonalnych opisów to trzeba się przygotować Więc jeśli już umieszczę tam opis, to będzie to najwcześniej latem

Nie bądź taka skromna. Bardzo fajne teraz opisy wrzucasz z tymi krajami z jakich pochodzi odmiana.
Patrycja_KG_Lu 21:23, 10 lut 2025

Marcin89 napisał(a)
OK, teraz sobie przypomniałem Czyli różne zagadnienia, inspiracje i gotowe rabaty w pigułce. Ale rozumiem, że prowadzenie takiego wątku też zajęło by sporo czasu. A gdy będzie pisał każdy mogą się powielać tematy w obrębie wątku, jak i całego forum.

A z pomidorami niewiele bym się pomylił. Bez liczenia obstawiałem około 100 odmian

Na to wena mi przeszła. Czasem wrzucę kilka pinów czy tu czy tam u kogoś, czasem jakiś link do wideo u mnie (np. z filmowych wywiadów u Ramsey’a w czyiś ogrodach). Bożenka dba o filmowy wątek tematyczny z programami typowo telewizyjnymi i youtubowymi. Będzie wystarczająco.
Magara 23:27, 10 lut 2025

Patrycja, wątek pomidorowy super - wielkie dzięki