Patrycja_KG_Lu
09:53, 25 maj 2025

Odległość między rzędami to na długość moich miniwidełek czyli około dwudziestukilku centymetrów. W rzędzie sypię na szybko na oko, bo zwykle czas mnie goni przy dziecku, a w tym sezonie rzeczywiście jakoś gęsto wyszło.
Ziemia to kompost popieczarkowy. Skoro pieczarki na nim dobrze rosły to i szpinak daje radę. To jej kolejny rok w skrzyniach, wiosną sypnęłam trochę kulek obornika granulowanego, ale tak malutko do skrzyń (poza tą przeznaczoną na korzeniowe).
Papryk zmieściło się 20 sztuk w skrzyni 5m x 1,25 m, czyli dwa rzędy po 10 sztuk, w rzędzie oddalone o około 50 cm skoro 10 na długości weszło. Dodatkowo 10 kolejnych na połówce kolejnej skrzyni.
W zeszłym roku posadziłam za gęsto zarówno papryki jak i pomidory gruntowe. W tym roku staram się trzymać rozsądnych odległości.
P.S. Paczkę wyślę pewnie jutro, bo dopiero teraz się odgrzebuję z różnych spraw. Jeszcze muszę pokombinować jak ją zabezpieczyć.