Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Spełnianie marzeń - ogród czas start

Spełnianie marzeń - ogród czas start

Angelika95 19:21, 27 wrz 2023

Zaczęłam kupować rośliny na następny sezon, będę je na wiosnę dzielić- w tym roku miałam mikro sadzonki, dosłownie po parę listków, a wszystko się pięknie przyjęło i rozrosło. W następnym sezonie będę działać podobnie - duża oszczędność. Potrzebuję jeszcze tylko jeżówki sunseekers i sesleria skalnej. Na następny rok zostają do kupienia drzewa, hortensje i zimozielone.

Tworzy się też ścieżka między rabatami koło warzywnika już nie mogę się doczekać spacerów wśród roślin
NowaKiKi 20:12, 27 wrz 2023

Super pomysł, ja żałuję że nie pomyślałam o czymś takim.
Dobrze ze szykują się drobne zmiany u mnie więc przy przesadzaniu będę dzielić roślinki.
MagdaLenka 21:08, 27 wrz 2023

Ta zielona ściana lasu, którą masz za warzywnikiem tworzy cudowny klimat. Na takim tle ogród wygląda dużo lepiej.
Angelika95 22:03, 27 wrz 2023

To prawda, otoczenie mamy piękne. Po lewej stronie mamy sąsiednią działkę, ale wzdłuż niej posadzone są sosny, sąsiadka nawet pytała czy ma je usunąć, bo lecą nam igły, ale odmówiłam. Fajnie oddzielają i są pięknym tłem
Angelika95 22:07, 27 wrz 2023

Mam pytanie: kupiłam rozchodnika Matrona, sadzonka XXL, czy on nie jest uschnięty? Sprzedający mówi, że tak powinien wyglądać o tej porze.
Kordina 23:23, 27 wrz 2023

No nie wiem... mam 4 rodzaje rozchodników w tym 2 kupione dopiero i wszystkie są ładnie kwitnące, bo wrzesień to ich miesiąc kwitnienia. Ten wygląda jakby był spalony słońcem, albo jakiś chory. Moje mają wszystkie ładne soczyste liście i oczywiście kwiaty
Magara 23:30, 27 wrz 2023

Ajka, rozchodnik o tej porze roku powinien być okazem życia, zdrowia i kwitnienia Sprzedający nie ma racji. Moje matrony są w kiepskiej formie (z mojej winy) a i tak o niebo lepiej wyglądają.
Ten Twój ma marne i liście i kwiaty. Ja ekspertem nie jestem, ale jednak bym się ze sprzedawcą kłóciła

Ogólnie fajnie działasz, podglądam, ale już sama nie pamiętam czy się witałam
Angelika95 06:40, 28 wrz 2023

Tak właśnie myślałam, ale chciałam się upewnić, dziękuję za pomoc i za miłe słowa

Magara, też chodzę po wątkach i czasem zapominam gdzie się witałam
NowaKiKi 07:32, 28 wrz 2023

Angelika95 napisał(a)
Mam pytanie: kupiłam rozchodnika Matrona, sadzonka XXL, czy on nie jest uschnięty? Sprzedający mówi, że tak powinien wyglądać o tej porze.

Na pewno nie powinien tak wyglądać, moje dopiero różowieją, ale nie wiemjaka mam odmianę. Ostatnio dodawałam zdjecie roChodnikow dla Marcina u siebie
Angelika95 07:42, 28 wrz 2023

Widziałam, masz piękne moje rozchodniki też inaczej wyglądają, ale chciałam się upewnić, żeby nie kłócić się z kimś jeśli nie mam racji.

Mam też takie pytanie: czy obcinacie szałwię omszoną i kocimiętkę na zimę?